Internet

Idag finns det ju knappast någon som inte använder internet. O det finns liksom vissa saker som man antar att alla vet om. som till exempel att alla vet va Google är, o det allmäna svaret man får om man funderar högt på något o antyder att man vill ha ett svar är "Googla det".
Att "Googla" något är alltså att söka svar på något, eller information om något. Så långt är jag med, det görs ju på Google, så googla låter ju helt logiskt.
Dock så hörde jag en radiopratare rekommendera en viss musikvideo till en låt igår, och hans slutkommentar var "Så gå in på Youtube o Googla det". (Där antog han även att alla visste exakt att det var youtube.com han syftade på och vad man gjorde där, ännu mer internet-mani!!) Jag o pojkvännen tittade lite förvånat på varandra. "Sa han googla på youtube?"
Uppenbarligen så är det gamla fina ordet "söka" helt out of fashion. Nu kanske man ska börja gå till arbetsförmedlingen för att googla jobb? Eller gå till hm o googla efter ett par byxor? Googla vänner på facebook? GOOGLA HELA SKITEN FÖR FAN!

Kommentarer
Postat av: Jessica

Hahaha! Lugn och fin - andaaaaas! :)

2009-09-08 @ 07:41:29
URL: http://himlagrisen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0