Hemköp

Jag har två åsikter om Hemköp här i Mölnlycke som jag känner ett omedelbart behov av att behöva lufta, hoppas de läser detta. Lite av en hiss och diss, ris och ros, smeka och piska- vad du nu själv föredrar.

1. TACK, för att ni äntligen har köpt in Toppits Quick Tops- eller Toppits hattarna, som jag kallar det. Jag vet inte hur jag har kunnat leva utan dem innan. Man vet att något verkligen förenklar vardagen när Daniel börjar plocka i ordning i köket helt SPONTANT!! :P

2. Ni borde GENAST avskeda den människan som kom på den inte så briljanta idén att ställa er lilla godis-ö precis bredvid fiskdisken. Där går man i godan ro och ska plocka ihop sin lördagsgodispåse, öppnar luckan till favoritgodiset,  börjar sniffa och... UUUÄÄÄCCCK! Äcklig jävla fisklukt!!! Jag tror faktiskt inte ens att folk som (av någon konstig anledning) faktiskt gillar fisk skulle vilja ha fisksmakande (eller luktande) lördagsgodis.





De underbara hattarna som är beroendeframkallande. KÄRLEK!!! Jag hånskrattar numera åt vanligt, äckligt, krångligt plastfolie. Mohahhahahhaha rakt i nyllet på den äckliga rullen bara.

Smygare

Idag har jag smyginrett lite i mitt hem. Råkade glömma *host* att rådgöra med Daniel i den frågan, eftersom jag har gått och dreglat över denna i över 1 år. Nu har jag helt enkelt gjort en Maria Montazami = jag ställde dit min überfina lykta utan att säga nånting till min kära sambo, och hoppas att han inte ser den utan bara undermedvetet vänjer sig vid den och börjar älska den lika mycket som jag. Haha! :P




Min fantastiska lykta som fick bo bredvid vinstället. :)

De enda skillnaderna är väl att mitt hem inte är riktigt lika överbelamrat som Marias, (vilket gör det aningen svårare att gömma den, haha!) samt att min lilla inredningsdetalj inte kostade typ 3000 dollar, utan snarare 300 kronor. :P Hur som helst, I LOVE IT!

Trött

Denna vecka var den sista riktigt gigantiska veckan för detta året på jobbet. Det har varit mycker jobb, långa dagar, tidiga mornar och massor att tänka på. Jag tog mig glatt an detta eftersom det betydde att jag inte hade så mycket tid att fundera på annat eller vara ledsen.

Jag har förlikat mig med tanken på att farmor inte är med oss längre, att hon bara finns i våra hjärtan och minnen. Jag kan till och med säga det utan att börja gråta ibland. Mest är det självklart som vanligt, men så ibland händer något. Jag kanske öppnar en kökslåda och ser ett förkläde som jag fick som present av henne för länge sen, jag börjar tänka på julen och på de fina små glas-istapparna som farmor alltid hängde i sin gran, jag kommer ihåg hur hon klappade mig på kinden och  sa "Gud vare med dig, kära barn" när jag sa hej då till henne innan jag åkte till Australien, eller som idag- jag läser hennes dödsannons- och så gör det så fruktansvärt ont igen.

Farmors annons var så fin och sa så mycket, men det värker i själen när jag försöker ta mig an det hela. Jag tvingar mig själv att tänka att om någon har det garanterat bra efter döden så är det farmor, men ibland hjälper det inte.



Älskade farmor.

Farmor <3

Idag hade jag en helt otroligt bra dag på stan med mamma och världens bästa systrar. Kvällen blev mindre bra- min lilla farmor har somnat in för gott.

Det kom inte som en chock, det var fridfullt, hon var gammal och jag är tacksam för att hon slapp lida eller ha ont. Men i mig gör det ont just nu. Tårarna rinner, jag saknar henne. Jag vill kunna sitta bredvid henne och hålla henne i handen. Jag vill kunna skicka julkortet som jag hade köpt till henne, jag vill ha henne hos oss. Men det är hon inte, och jag tror ändå att hon har det bra.

Just nu struntar jag i min egen tro. Jag vill tro att farmor har det bra i himlen, att hon vet att hon är älskad och saknad av många, och att hon är med farfar precis som hon ville.

Vi klarar oss farmor, nu kan du sova gott. Tack för alla fina stunder och alla minnen du har gett oss genom åren, tack för allt du var. Du kommer alltid bli ihågkommen med glädje och kärlek.

Älskade lilla farmor- vila i frid.

Mycket

Det har varit mycket nu ett tag. Mycket bra, mycket dåligt, mycket upp och mycket ner. Men hur det än blir så ordnar det sig till slut, jag vet det.
Hade planerat att hinna/orka skriva ett par roliga inlägg om de riktigt braiga delarna, men det får vänta ett tag. Just nu ska jag krama på min älskling en stund och tänka på min underbara familj och fina vänner.

Kära Tomten

Kära Tomten,
jag ville bara belysa det faktum att jag har gått upp idag (lördag) innan klockan sju, för att åka iväg och hjälpa min kära far att räfsa löv, då han är lite krasslig. Detta efter en arbetsvecka med mycket övertid och lite tid för sömn för min del. Snälla se till att denna goda gärning läggs till på mitt godhetskonto inför kommande julsäsong. Jag kräver inte något speciellt som kompensation, men jag skulle bli jätteglad för ett par skor. Till exempel ett par enkla stövletter från Christian Louboutin, inget mer än så.
Dessa skulle gå bra till exempel.

Varma hälsningar,
Sanna Blomkvist

RSS 2.0