Oh mein gott

Oh mein gottt vilken intensiv helg det blev!!
Ledig på fredagen, hämta paket (födelsedagspresent från Dea till mig, självklart har jag redan glömt vad det är), in till stan, göra ärenden, iväg till terminalen, på en buss, iväg i Borås o hämta högtalare med Andreas, ut till Svaleslätt, skära kött o greja till festen, bleka slingor på Jessan, klippa Jessan, städa lite, klippa Andreas, äta, dö en sväng, sova ett par minuter o sen va det lördag.
Lördag- upp tidigt redan innan väckarklockan ringde för en liten pigg Bubbla tyckte det va kul att böka sig in under mitt täcke, handla festgrejer o hämta mat, fix stolar o bord i gigantiska partytält, Blåsa upp 50 ballonger, räkna drygt 1500 popcornkärnor,  dekorera tält, fixa tipsrunda, skära o förbereda ännu mer mat till 40 pers, duscha, sminka sig, klä sig, sätta upp Jessans hår, hälsa på gäster, bhära mat, preppa tårta, dricka sprit, gå tipsrunda, grilla mat... Jä, there's no end!!
Dock va en hel del av matförberedandet o allt väldigt trevligt, och festen var en total succé. :) Det va roligt att alla va så glada o att Jessan, och framför allt födelsedagsbarnet Andreas som fyllt 30, fick en sån lyckad fest!
Synd bara att jag missade det där med vila, då vi på söndagen även hann med att fira både min o Daniels mamma, handla och totalt jättestorstäda hela lägenhetem, vilket resultrade i att jag va så hypad när jag väl skulle sov att just sov-delen va helt omöjlig att uppnå. :P

Nu är jag hemma efter en helt ok jobbdag, och jag väntar på att jag ska bli mindre mätt så jg o älsklingen kan sätta oss i soffan med varsin skål med jordgubbar o mjölk. :)




Bubban tyckte det va säkrast att lämna svansen utanför täcket.

Juice!!

Jag mår lite dåligt av att gå på försäljningstrick, men i onsdags gjorde jag det. Jag provsmakade en juice o var helt enkelt tvungen att köpa två stycken till specialpris och använda en liten 5 kronors-rabatt. Inte för att det på något sätt gjorde att juicen såldes till ett acceptabelt pris, men jag kunde inte motstå det!
Nu sitter jag och dricker den med andakt, för jag antar att man måste göra det med en juice som uppenbarligen är värd sin vikt i guld...


Där är den, guldklimpen!!


Ps. Snabb update om naglarna- det var min kära kollega Flora som är nagelteknolog som gjorde dem, och jag har ännu inte lyckats bryta någon, men det kommer säkert. :P Jag har lärt mig att knyta skor, dra upp dragkedjor, knäppa jeans, skriva sms (om än lite långsamt), pilla på örhängen och öppna burkar, dock är det fortfarande ett mysterium för mig hur man lyckas med de små knäppena på halsband och armband med såna här klor på fingrarna. :P

Zebra-naglar!



Jag kanske är lite smått invalid vad det gäller skosnörning och annar småpill, men jag har iaf världens snyggaste naglar! :D

Sadister

Jag har en teori om sadister som är "ok". Folk som gillar att plåga andra är ju nte så trevliga egentligen. Men jag menar, väljer man ett yrke som tandläkare, tatuerare, gym-instruktör eller arbetar för kronofogden så måste man ju ha någon typ av sadistisk ådra. Man gillar att se folk våndas, plågas, vrida sina händer i ångest eller ta i tills de tror att de ska dö.
Men ibland tror jag även att vissa föräldrar har nåt agg emot sina barn när de döper dem. Jag ser många namn när jag sköter e-butiken på jobbet, och seriöst, om man döper sitt barn till Stefan Boine Evert då måste man väl på något sätt vilja straffa det? Jag hoppas att han har Stefan som tilltalsnamn, stackars sate om han på riktigt heter Boine.
Och det var bara ett exempel. Jag har några som jag har stoppat undan i mina innersta vrår o drömmer mardrömmar om varje kväll. Hua!

Borås

Var i borås med Jessan igår, massa mys som alltid trots ett envist regn. Jag tror att detta var första gången i världshistorien som vi gick på stan i flera timmar och INGEN av oss köpte något. Ett säkert tecken på att vi är mer utblottade nu än någonsin, haha! Det hindrade ju oss inte från att prova saker förstås, och i vanlig ordning så skrattade vi tills tårarna rann o magen krampade. Jag älskar det, känslan av att man bara inte kan sluta skratta, det är så underbart!

Det enda som störde mig var när vi skulle fika. Då frågade jag en tjej som arbetade där vad de hade i sin kycklingsallad, då jag som de flesta vet är en aning petig med vad jag äter. Jag godkände ingredienserna, men frågade då om kycklingen var kryddig. "Nä", svarar hon. "Inte alls?" frågar jag då, väl medveten om att de flestas definition av "inte kryddig" är aningen mer frisläppt än min egen. "Jo, det är ju lite som currykyckling". Ursäkta mig?!? Curry är väl en krydda om någon ska vara det!!!! Jag skulle slängt tallriken i huvudet på henne om jag hade betala 80 spänn för en kycklingsallad som jag trodde va okryddad o sen hade fått currykyckling. Eller nej, det hade jag nog inte alls, men jag hade blivit jävligt tjurig iaf.

Nu sitter jag på jobbet o har lite mack-paus, o önskade att jag kunde få va ute i det ifna vädret istället!!!

...

...Och så finns det folk som inte förstår varför man tycker det är jobbigt att byta handväska?! Well, här kommer en förklaring, en bild säger ju mer än 1000 ord...


Dagens dåligt skämt

Om tjejer har flatlöss... Kan man då säga att killar har pungdjur?


SOMMAR

Är det bara jag som alltid blir överrumplad när man inser att det har hunnit bli sommar över natten? I morse när jag gick till bussen strax efter sju så var träden sådär härligt grön o lummiga, gräset spirade och jag kunde inte ha jackan på mig ens uppknäppt utan att få värmeslag. Och när ja gick till bussen ikväll så höll jag på att svettas ihjäl iklädd kjol, leggings och en tröja. För att sammanfatta- UNDERBART!!!!!

Oj

Nu råkade gå sådärlång tid mellan mina inlägg igen. Tänkte skriva ett inlägg om att jag va galen för helt plötsligt tyckte jag att det va roligt att plantera skog o klyva ved med pappa igen och jag tyckte Aneby-dagen va väldigt trelvig. Sen täntke jag skriva om hur duktig jag va som lyckades hålla Daniel (i sin Nissan 200 nånting nånting) inom synhåll hela vägen till Gbg när jag själv körde vår lilla (haha, den är inte alls vår kom jag på, den är hans! ) Aygo. Sen tänkte jag skriva om mitt superlyckade nybörjarförsök att göra pastasås.  Men så blev jag stressad o glömde bort att bloggen fanns så nu känns det inte så roligt längre. Typiskt.

Nu sitter jag och väntar på att tåget s...

Nu sitter jag och väntar på att tåget ska gå. Åker till Småland en sväng. Som vanligt kommer jag inte hinna med hälften av allt jag vill hinna med, men ikväll blir det iaf girls night i Tenhult med Madde. :) Blev lite orolig när jag hörde utropen nyss dock "De vanliga västtrafikkorten gäller inte på detta kort." och "vi önskar er en trevlig färd till Sävsjö. Ehh, jag menar nässjö". Är de fulla? Höga? Senila? Ord-förvirrade? Jag hoppas på att komma rätt till slut iaf.


Fick ett sms från Daniel för en liten st...

Fick ett sms från Daniel för en liten stund sen. Där skrev han att en slang bara helt spontant hade smällt på tvättmaskinen, jag tror inte ens den va igång (om han inte spontantvättade, vilket jag har svårt att tro). På tre röda hade golvet i badrummet blivit en sjö och det hade antagligen hela lägenheten blivit om inte Daniel hade varit hemma och stängt av vattnet fort som satan. Är jag glad eller är jag glad över att vi bor i hyreslägenhet just nu? Jag är JÄVLIGT GLAD. Journumret är ringt och jag förutsätter att problemet är åtgärdat när jag har kommit hem. Eller ok, det kanske va lite väl positivt, men snart iaf. O gratis kommer det va. Jä.


Några saker som stör mig

För att få ut lite av mina aggressioner kommer helt spontant nu en lista på några saker som stör mig för tillfället:

  • Folk som "andas ut" sina ord. Låter otroligt fånigt och man får spetsa öronen till alv-längd för att uppfatta de små ord-pustarna. De låter som att det är så jobbigt att prata att de inte orkar ta ens litelitegrann med magen för att pressa ut orden, och får någon typ av "åhhh, det är så synd om mig"-aura som får mig att vilja strypa dem på fläcken.
  • Personer som överutnyttjar sina privilegier. Ofta (och nej jag menar inte alla eller alltid, men OFTA) mammor eller pensionärer. SJÄLVKLART väntar man lugnt o fint när en stackars gammal pensionär långsamt går över gatan eller flyttar snällt på sig om en mamma med barnvagn vill in i bussen/spårvagnen. MEN om det är röd gubbe vid ett övergångsställe så gäller det banne mig gamla gubbar också, och bara för att man har en barnvagn står man inte över alla hövlighetsregler om att ge plats för andra på gångbanor (3 barnvagnar i bredd är BRETT och jag ogillar att hoppa ut mitt i vägen, av självklara anledningar). Då blir jag hatisk och önskar att jag hade energi att faktiskt säga något.
  • Personer som ger sig själva små söta smeknamn. Fortfarande. Finns inget värre än folk som betitlar sig själva som "lilla söta jag" i sin blogg eller annat utan någon som helst ironi i det, eller pojk-/flickvänner som skriver "från din gulliga nallebjörn" eller liknande. Jag kräks. På ritkigt, det är så pinsamt att jag vill sjunka genom jorden när jag ser något sådant. Undantaget är självklart om det är någon typ av internt skämt.
  • Barn. Rent generellt.
  • Folk som av snålhet frågar om och om igen. (jobbrelaterat). "Vad kostar en klippning?" "300 kr för dig" "Om jag ska klippa såhär mycket?" "Ja." "Alltså 300 kr?" "JA FÖR I HELVETE JAG MÅSTE KLIPPA IGENOM HELA DITT JÄVLA HÅR OCH VI TAR INTE BETALT PER HEKTO GÅ NÅN ANNANSTANS OM DET INTE PASSAR!!!!" Det sista säger jag inte, men det är så jag känner.
  • Att vädret vägrar bli varmt. Det är mitten av maj, jag vill ha sommar. Typ NU. Helst igår.
  • Det faktum att jag faktiskt vet vem Maria Montazami är och att jag gillar henne. Det känns så otroligt klyschigt, men hon är ju så söt. Vem kan inte älska henne? Hon må leva i en konstig värld där det är ok att köpa tofsar för väääldigt dyra pengar, men hon vill ju inte göra en fluga förnär!
  • Min egen svaghet i att skärpa till mig o komma i form och ifrån mina ny-insamlade sambo-kilon inför sommaren. :P Jag skyller allt på Daniel.
  • Företag som har en röst i bakgrunden när man sitter i telefonkö som säger saker som "Du vet väl att du kan hitta de flesta svaren på vår hemsida, www.blablabla.draåthelvete" eller "För självbetjäning, tryck 0" Tror de att jag sitter i telefonkö o fem timmar vara för att jag tycker det är kul?!?!?!

Barn

Såhär lite gillar jag barn.

Flicka: Hej, vad heter du?
Jag: Sanna.
Flicka: Jag heter Sara o jag är 5 år o går på blablabla skolan o min mamma sa åt mig att vänta här o sen ska vi åka till affären o handla o sen ska vi hem...........
Jag (på väg bort): Jaha.
Flicka(följer efter): Vart ska du?
Jag: Det du.
Flicka: Men du måste säga!
Jag: Nej.

USCH.



Sysslor

På grund av min konstiga arbetstider får min kära pojkvän göra en del sysslor i hemmet ensam. (Jag försöker iaf få honom att göra det. :P) Jag kan ta ut soporna, för jag har god tid på mig på morgonen och jag plockar i ordning o gör allt jag kan på kvällarna, men jag hinner helt enkelt inte till Hemköp på kvällen för att köpa mjölk eller hämta ut ett paket, eller som i detta fallet- till återvinnningscentralen för att slänga massa stora kartonger o annat skräp. Och det vet han om, eftersom jag är en sån extrem planeringsmänniska. Men ibland går det inte som planerat, då min älskade är en aning... Låt oss kalla det disträ. :P
Igår skulle han slänga kartonger. Fick ett sms om att han åkte med Olle o kite-surfade istället. Jag blev inte superglad. O när han kom hem...

"Jag sa det till Olle, att du skulle bli sur för att jag skulle slängt skräp o handlat idag, men så sa han att återvinningen har ju öppet imorn också!"
"Ja, o det har den haft de senaste snart TVÅ OCH EN HALV MÅNADERNA OCKSÅ!!!"
"Näää, så lång tid kan det inte ha gått."
"Daniel, du köpte tv:n den helgen mina föräldrar var här och firade pappas 60-årsdag, alltså 27-28e februari."
"Hmm... Ehm.. Men är du sääääker på att din pappa fyller år då?"
"JA!"

Jag förväntar mig att skräpet är borta idag. Jag vill komma in i vårt förråd utan att få en gigantisk TV-kartong o ansiktet. Och jag tycker att jag har varit mer än generös med tidsmarginalen. :P



Sovdags

En såndär härlig konversation innan läggdags... Lite tagen ur sammanhanget, det medges.

Daniel: Men du är ju en ponny.
Jag: Jag vill inte va en ponny!!
Daniel: Jooo, men en bi-ponny-gris då?
Jag: Sa du GRIS??!?!?!
Daniel: Nej, en bi-ponny-gris. Dom är söta.
Jag-surar-: Jag vill va nåt annat.
Daniel: Hmm, när då får du vänta nån dag, jag kommer inte på nåt annat djur.
Jag: Men varför måste jag va ett djur? Kan du inte komma på nåt snällt?!?
Daniel: Men vad ska du va då? En sten?
Jag: STEN!?!?!!

Min pojkvän är så kärleksfull och poetisk. :P

Haha, till o med på datorn lyckas jag lägg...

20100509652 (MMS)

Haha, till o med på datorn lyckas jag lägga korten snett. :P


Liseberg

Nu har jag kommit hem efter först arbete och sen en sväng till Liseberg med systrarna o älsklingen- Det va ganska kallt, men mycket trevligt! :) Vi fick med oss en del smått o gott hem. Som till exempel nästan 2 kilo Kexchoklad, tre påsar Ahlgrens Bilar och fem rör med Center.
På något sätt så får det min påse med lördagsgodis som jag köpte igår (och inte ens åt något av för jag sparade den tills idag!!!!)att verka som en väldigt onödig utgift.
Nu ligger Daniel utslagen på soffan och jag hoppas kunna väcka honom för lite film. Haha...
Bild på Snasket finns, dock hittar jag inte kamerasladden, så det får bli en annan gång. :P

Ibland blir jag lite chockad. Det kom in e...

Ibland blir jag lite chockad. Det kom in en kvinna här innan och såg ut som sju svåra år. Hon sökte jobb. Jag frågade självklart om hon var frisör och hon tittade på mig som om jag hade förolämpat henne. Hon var inte frisör. Men hålla, DET HÄR ÄR EN FRISÖRSALONG! Och min följdfråga är, går man ut o söker jobb i mysbyxor, otvättat hår uppsatt i en scrunchy och utan att ha ett enda papper att lämna fram? Hur tänker man då? Vill man ens ha ett jobb då egentligen? Jag menar inte att man måste va snygg för att få jobb, inte ens att man måste sminka sig eller nåt, men man kan väl iaf försöka se hyfsat ren o ordentlig ut?


HATA

Jag älskar skor, och jag älskar djurmönstrade saker. Alltså älskar jag även djurmönstrade skor och det är alltså väldigt illa då inte ens jag av alla människor kan förmå mig att tycka om en leopardmönstrad, högklackad sko. Det jag pratar om och hatar så intensivt är den nya jävla klumpfot-trenden inom skor. Det är platå OCH kilklack OCH heltäckande= DISASTER!!!! Det enda jag kan tänka på, det ENDA som rör sig genom mitt huvud, när jag ser någoin med såna skor är  KLUUUUMPFOOOOOT!!!!!
Och så känner jag mig så elak, för den tjejen tycker säkert skorna är asheta. Så jag försöker följaktligen tvinga mig själv att tänka en snäll tanke. "Jamen hennes byx..KLUUUUUMPFOOOOOOOT!!!!!!!!!!"
Det går inte. Det är omöjligt. Jag förstår inte. Jag kan förstå en liten platå, men jag förstår inte en megaplatå a la tidiga spice girls och kilklack på det. Minus och minus blir inte plus där, det blir bara förbannat fult. Det svider både i mina ögon av att se på eländet, och i mitt sko- och djurmönsterälskande hjärta.


Hujedamig!!!!!

Hagel

En hagelskur eller fem är ju alltid uppfriskande sådär under dagen. :P väderguden har visst missat att det INTE är spril längre!!! :P




ÅHHHH!

Det kändes så bra i slutet av helgen, det gojrde verkligen det. Jag orkade göra lite saker och jag va glad i magen (både bildligt och boksavligt talat) och jag trodde att mitt brejk hade gjort nytta. Men sen började det smyga sig på igen på kvällen... O så brakade det lös igen. Jag blir så trött. Jag vet att det delvis beror på hur jag tänker, och jag försöker ändra både det  och det rent praktiska i livet, men det är ju inte så lätt som i teorin. Nåja, nu har jag iaf en plan. Och det känns bra. Tror jag. Efter kristi himmelsfärd kommer det iaf att kännas bra.

Kräk

Nu är jag kräkig. Ungefär en gång var fjärde månad blir jag så sugen på chips att jag måste ha det istället för popcorn. Idag var en sån dag. Jag hade Nicklas o Daniel till min hjälp i hetsätningen, men nu mår jag jätteilla.
Vi spelade ett roligt tv-spel (haha, hör o häpna!!) en stund o sen tittade vi på film. Nu spelar de ett mycket mindre roligt tv-spel och jag tänkte gå omkring o pilla lite o sen gå o lägga mig. Ska ju upp tidigt imorn, duscha o göra mig fin inför den stora utflykten till Borås Djurpark! :P Haha...
Helt klart en lyckad lördag får jag  säga. :)

Kitesurfing

Idag vknade jag av att Daniel fick ett sms. "Magnus ska ner o surfa, jag åker nog också, ska du följa med?" "NU?!?!?!" Jag va helt övertygad om att klockan va typ max halv sju. Det visade sig att den va nästan halv nio.
Jag masade mig upp ur sängen och följde troget med Daniel till Frillesås och såg hur han, glad som ett barn, skuttade ut i vattnet som väl va ca 48 minusgrader. Ok, jag överdrev, och han har våtdräkt, MEN ÄNDÅ!!! Nåt fel i huvudet är det på folk när de inte bara går upp tidigt på en lördagsmorgon, utan även letar efter den starkaste blåsten som finns o sen ligger i iskallt jävla vatten i flera timmar.
Jag höll även på att få en hjärtattack då jag föst inte kunde hitta hoinomn bland alla åkare där ute, sen såg något guppa nästan under ytan och en kite som låg helt platt o blöt i havet. NU HAR HAN RAMLAT O LIGGER I VATTNET O DÖÖÖÖÖR!!!!! Skrek min inre lilla skadeglada röst som alltid tror att alla jag älskar dör mycket lättare än en nyfödd kattunge.
Det visade sig som tur var att han bara låg i vattnet o va förbannad för att linorna hade trasslat sig o han hade svårt att få upp kiten igen. :P Haha! Ja gär en sån tönt.

Nu ska jag ta en liten promenad, älsklingen ska in  på pirat-demonstration i stan med Nicke o sen väntar en kväll med film o kanske tv-spel. (JAG SPELADE TV-SPEL IGÅR!!!!! Fattar ni vilken världsomvälvande händelse detta är?)
Rätt härligt helg trots allt. :) Wiee!

RSS 2.0