Värdelös sjukdag

Idag har jag sovit.
Vaknade av att en Förbo-vaktmästare ringde på dörren och skulle byta ett fäste till vår tvätt-hängare i badrummet.
Sen sov jag lite till. Sen satt jag i soffan. Sen sov jag i soffan. Sen försökte jag läsa. Sen somnade jag.  Nämnde jag att jag sov lite också?
Gud, va tråkigt det här är.

Sjuk

Jag skyller allt på min pojkvän. Han  va sjuk hela förra veckan och idag när jag vaknade var jag död. Kände det egentligen redan igår tror jag, men tog det för söndags-seghet. Gick till jobbet, kallsvettades, frös, svettades, hade ont i huvudet- gav upp.
Typiskt att man ska må dåligt precis när man inte över huvud taget är förkyld i övrigt. Jag är knappt snorig, hostar bara lite, nyser inte och har inte ont i halsen. Snacka om att känna sig som en mes när man går hem från jobbet då liksom...
Jaja, jag har tagit alvedon mot febern och huvudvärken, så snart de har verkat ska jag lägga mig och sova en skvätt och hoppas på snabb återhämtning.
God natt!

Besatt?

Jag måste erkänna en sak. Jag börjar bli lite orolig för min mobil, jag misstänker nämligen att det kan vara besatt.
Till exempel så skriver den gärna helt spontant in "Zaire" i mina meddelanden, men kan inte ordet "krok".
När jag försöker skriva "Nordstan" vill min mobil ändra det till "mordoffer".
När jag försöker skriva "hålla" så föreslår den "hakkors".
Och nu senast så fick den mig att skriva att jag letade efter min börsnotering istället för min borste.
Min fråga är självklar- Vad vill den tala om för mig? Är den nazist? Försöker den varna mig? Vill den att jag ska börja investera i aktier?
Om den nu så gärna vill säga mig någonting så skulle jag helt klart uppskatta om den kunde vara lite tydligare. Jag menar, är den tillräckligt avancerad för att kunna hantera facebook, google, gps-grejer och videoklipp så borde den kunna åstadkomma åtminstone en hel tydlig mening också! :P



Väldigt gammal bild. Men den enda jag kunde hitta där jag såg ehh... Ja, iaf typ förvirrad ut på. :P

Höst

Jag insåg denna vecka att hösten har kommit. Bara sådär tränger den sig på. Och vet ni hur jag kom fram till det? Jo, jag ska berätta.

1. En kväll i veckan skulle jag fika med en kompis i stan. Mycket mysigt. Bara det att när vi promenerade mot bussen så bestämde sig väderguden för att kasta horisontellt regn och orkanvindar på oss, vilket resulterae i året första (men garanterat inte sista) vrängda paraply. Hej höst i Göteborg!

2. Jag blev tvungen att köpa en ny foundation för att inte se ut som en fjortis gone wild med brunkräm, ett säkert tecken på att den lilla solbrännan jag hade lyckats få i ansiktet nu är borta för evigt. Eller iaf till nästa sommar. Min solbrända nyans är alltså den oh så bruna "Ivory" (alltså elfenbensvit) och jag har nu fått byta till "Milk" (vitvit? Mellanmjölksvit eller lättmjölksvit tro?). Då undrar jag, om detta är min höstfärg, vad blir då min vinterfärg? Vampyrbleksvit? Snövit? Genomskinligt spökvit?

3. En kväll när jag hade kommit hem från jobbet och ställde mig i köket för att laga mat råkade jag slänga en blick ut genom fönstret. VAD I HELVETE? JAG SER JU INGENTING!!! Men nej, jag hade inte blivit blind, det var bara... Mörkt.

Nu hoppas jag att vädret bjuder på lite fina, kalla och klara höstdagar så att man inte blir helt deprimerad. Idag ska jag iaf ut till bästaste syster och leka, wiieee!



En sånhär höst är ju liksom helt okej. Skit i mörkret, blåsten och regnet bara. :P

Ontontontontont

Fanfanfanfanfanfan.
Vaknade kl 5 i morse o hade så jävla ont. Min axel kändes helt död, den värkte, brände, va stel och gjorde allmänt jäkla skitont. Gick upp och smörjde på sånt där kladd som ska hjälpa ömma muskler och leder, men det hjälpte inte ett skit. Kunde inte ligga på rygg, inte på mage, inte på sidan. Det kvittade hur jag låg, för oavsett om armen var uppåt eller neråt, böjd eller rak, åt sidan eller utmed kroppen så gjorde den fortfarande ont.
Det enda jag kan göra utan att få ont är att sitta stilla med axeln avslappnad och inte röra armen alls.
Detta beror på mitt underbara arbete. Jag kan leva med att ryggen värker, att fotsulorna bränner och svetten rinner, men det här va fan inte kul. Jag hoppas att det försvinner och att de här veckorna går fort så jag kan få nåt bättre. För att klargöra kan jag säga att mitt arbete består av att packa saker, många saker. Närmare bestämt intruktionsböcker tjocka som telefonkataloger, och lägga i lådor o stapla på pall. Extremt monotont. Det låter kanske inte svinjobbigt, men det ska gå i en jäkla fart och det innebär så många moment som alla på något vis har en dålig arbetsställning. Det suger hästpung eftersom jag faktiskt börjar trivas med gruppen och jobbet i sig inte känns så jobbigt längre. Hoppas,hoppas, hoppas att det inte blir värre.

Nu ska jag gå och mysa med katten och sura på min arm. Bubblan har börjat acceptera sitt öde att va fast med oss så pass mycket att hon självmant lade sig först i mitt knä en stund igår och gosade, för att sen klättra upp i min famn o sova lite när jag tittade på tv. Så sööööt! Och idag har hon använt sin nyupptäckta uppmärksamhetslek flera gånger genom att helt sonika komma och lägga sig på mitt tangentbord och kräva att bli klappad. :P Haha!

Toa-regler

Det är spännande att upptäcka hur man vänjer sig vid att bo med någon. Det jag tycker är mest spännande är hur man utvecklar vissa osagda regler och bestämmelser kring vissa saker utan att egentligen tänka på det.
Jag och Daniel är till exempel ganska öppna och fria i vårt toalettanvändande när vi är ensamma i vår lägenhet, vilket tyvärr ibland resulterar i att jag desperat får kasta mig på handtaget i kissande stund när jag oavsiktiligt sitter lite väl öppet på någon annans toalett som inte fattar reglerna. :P Haha!

Min tolkning av vårt oskrivna toaspråk:
  • Öppen/halvöppen dörr- Välkommen in, jag bara rakar mig/ topsar öronen/ plockar ögonbrynen/ letar navelludd eller annat ofarligt och bryr mig inte.
  • Lätt tilldragen dörr- Jag kissar, pratar gärna genom dörren, vill helst inte att du kommer in, men är det kris så...
  • Stängd dörr- Number twoooo!! Kom inte in. Prat ok, men tjuvlyssna inte.
  • Låst dörr- Mensmage/bakismage number two. GÅ FÖRIHELVETE INTE IN!! Toaletten är sedan strängt off limits i minst en halvtimme.
Vanan att kissa med icke stängd dörr är en farlig grej dock. Passa er!


Ps. Bubblan såg olycklig ut när jag slutade leka med henne i morse för att gå till jobbet, och jag fick akut dåligt samvete. Som tur var hade jag ett ekollon till hands och studsade in det i vardagsrummet, varpå en väldigt glad och lycklig katt skuttade iväg och påbörjade ett krig mot ekens blivande yngling. Tur att katter är så lätta att underhålla, haha!

Bubblan är hos oss när matte och husse är ...

20110905_181938 (MMS)

Bubblan är hos oss när matte och husse är iväg och lyxlirar i Grekland. Självklart duger det inte bara med att hon har ensamrätt till vår enda köksstol- hon måste självklart ha en upphöjd dubbeltron med eget mystäcke också. :-P haha! Första dagen på jobbet avklarad också, ska nog kunna stå ut. :-) nu är köttet klart på grillen,dags att äta. Mmmm!


Det där med undertext...

Jag gillar verkligen undertexter på svenska. Inte för att jag läser dem så noga speciellt ofta, men när det kommer nåt konstigt fel i översättningen så blir jag så hysteriskt skrattnödig! :P

Idag fick jag se praktexemplet:

"Makes me miss California already" (sagt av en bister militär/marin/polis-typ med betydelsen "Det får mig att sakna Kalifornien redan), detta översattes till:
"Jag är redan Miss Kalifornien".

Good on ya!, säger jag då!

En anna favorit är denna:


(Sammanhanget är att de måste simma igenom en en översvämmad grotta utan att egentligen veta om det finns en väg ut och folk undrar vad de ska göra om de inte kommer komma ut)

"Then we will have to start growing gills" (alltså ungefär "Då får vi börja utveckla gälar") blev till:
"Då får vi börja odla kindpåsar"
.

Jag menar...KINDPÅSAR?!?!?!



För övrigt ska jag på ett nytt möte med Komet imorn och på måndag börjar mitt tillfälliga jobb! :D Allt är bättre än inget, tänker jag.


RSS 2.0