Tant igen

Jöpp, efter dagens Zumbapass kommer jag nog gå som en tant imorn igen. Heja mig! :P

Jag har även ett par funderingar angående zumba o sånt som kommer med det:


* Hur är det fysiskt möjligt att zumbainstruktören kan få in typ 7 rumpviftningar i ett steg som för en vanlig dödlig bara består av at sätta fram ena foten och sen trampa tillbaka?
* Ska verkligen kvinnor över 50 stå o vifta med bröst o rumpa till musik? Trots att det är väldigt rolig träning så tycker jag att vissa steg är i det närmaste promiskuösa och smaklösa. Och jag är inte typen som brukar vara pryd. :P
* Är det ok att använda svettband under vissa omständigheter? Jag skulle behöva det soooo bad, det svider rejält i ögonen när det rinner... Haha!
* Är den enda rumpviftande mannen i gruppen homosexuell?
* Kan jag använda mina vanliga träningströjor eller måste jag köpa nya nu? Det känns lite som att häda att dansa Zumba med Ozzylinne eller Priest tshirt. :P


Förresten så är instruktören en såndär liten krutdurk. Liten och kompakt, självklart med tillhörande perfekt solbränna samt sexpack. Jöpp. Inte alls komplexframkallande, inte alls.


Mördare

Min älskade pojkvän har köpt ett nytt dataspel. Ett sånt där tråkigt där han springer omkring och dödar folk och leker allmän mördare (eller ja, jag tror det har nåt med militären att göra, men big difference liksom, dödare som dödare).

Efter vår tur till stan idag la jag mig i soffan och tänkte njuta av en ny spännande bok som jag lånade igår. Tyst och stilla är det, varmt och mysigt under filten också.
Men helt plötsligt...
.
.
.
.
AHHHH, men jag ser ju inget!!!!!
.
.
.
.
.
.
ÅÅÅHHH, JAG KOMMER INTE UUUUUT!!!!!
.
.
.
.
.
.
IIIHHHH, skjut mig inteeeee!!
.
.
.
.
.
.

Min sötnos har lite problem med att hantera sina känsloutbrott när det kommer till spel. :P Haha!
Detta är alltså mitt avkopplande ackompanjemang när jag ligger här i soffan och njuter av min lördag. Lovely! ;)

Tant

Jag går som en tant. Typiskt. Att jag aldrig lär mig att man inte ska ta i på första bodypump passet man kör, för då blir effekten att man får leva som en invalid tant de närmaste dagarna. :P
Jag vaggade iväg på en promenad innan (måste tant-vagga lite från sida till sida så jag inte måste böja så mkt på benen, för jag har sån träningsvärk att minsta rörelse gör förbannat ont, haha!) och då kändes det ganska bra. Det kändes bra ända till jag kom innanför dörren och skulle plocka upp posten från golvet o var tvungen att böja mig ner vill säga. Haha!
Jaja, det finns värre saker än tanter att va. :P

Imorn tänkte jag kanske gyma (beror på graden av tant-vaggning jag måste utföra för att kunna röra mig), springa iväg på möte med min jobbcoach, annat möte på Arbetsförmedlingen o sen tvinga Daniel att storhandla (inte alltid helt lätt. :P).
Tjipp! :)


Kaka

Jag tänkte baka nåt lite snabbt när jag inte hade nåt att göra, o bestämde mig för knäckflarn som jag av någon anledning aldrig har bakat innan.
Men som ni ser så råkade jag missbedöma exakt hur mycket de skulle rinna ut, så nu har jag ETT ENDA heltäckande gyllene flarn istället. Schysst! :P
Haha!!


Zumba

Idag körde jag ett pass Zumba på Friskis. Ingenting jag skulle ställa mig framför tvn själv o göra, men faktiskt jäkligt skoj! :) Jag tvivlar inte det minsta på att det är effektivt heller, för helvete va jag svettades. Puh.
Nu är jag värd en dusch o sen nygräddade pannkakor i soffan! :)

ZUUUUMBAAAA!!!!
(så sjöng de förresten i musiken hela tiden, jag misstänker att det kan ha någon gömd innebörd och att de försöker hjärntvätta en hel zumba-armé för något elakt, mordisk syfte som jag ännu inte har kommit på.)

Har du problem?

Ring Poolia, dom har personaluthyrning, rekrytering och entreprenad.

Med detta vill jag bara säga att rektyteringföretag suger, deras hemsidor funkar aldrig, allt man föröker ladda upp blir fel, deras system för att fylla i erfarenheter och utbildning o sånt är krångligt OCH de skickar sen (när man har svettats, svurit och gråtit blod för att fylla i skiten) ändå ut förslag på jobb som inte alls passar!!!

Jag fick just ett mail från ett av de där ställena där de "tipsade" mig om ett arbete som medarbetare på ett företag som KRÄVDE och behövde någon som pratade och skrev finska flytande. HALLÅ!!!???
Jag menar, mina finskakunskaper sträcker sig ungefär till "Ei saa peittää" (får ej övertäckas-det kan väl varenda svensk som någonsin varit uttråkad i ett badrum?).
Suck. Stor suck!




Värk

Suck. Den elaka lilla lappen som kommer med min monstermedicin varnar för att man kan få värk i muskler och leder vid hård fysisk träning. Jag trodde inte riktigt på det, men tji fick jag. Well, jag har inte tränat hårt, men det tillsammans med träningsvärken jag har efter den lilla träning jag faktiskt har utövat gör att jag känner mig lite som en 60-åring just nu. Jag får nog börja lite snällt och vänja min kropp...
Har nu sökt jobb för idag och ska ge mig ut på en promenad, det borde kroppen klara av iaf, och kanske klämma in ett litet pass i helgen när jag har vilat musklerna litegrann.

I helgen ska jag gå till specsavers o kika, kan inte skjuta upp undersökningen längre, jag tror jag måste få starkare glas för det känns som att jag går omkring o kisar halva dagarna... Tjohoo så kul!

Friskis

Idag var jag på ett gympapass på Friskis. Jag måste säga att jag verkligen trivs på deras gym. Det känns så avslappnat och glatt, vilket gör mig positiv och motiverad. :)
Jag gillar de snälla ledarna, jag gillar att inte alla är perfekta, jag gillar att det finns människor i alla åldrar och jag gillar att passen inte behöver heta nåt fancy engelskt namn utan rätt o slätt "gympa". That's all you need!

Just nu försöker jag träna mitt på dagen, mest bara för att jag kan, och det har en nackdel- alla pass är fulla av gamlingar.
Idag var det en kille under 30 med på det passet jag gick på, resten var åtminstonde 45+. Det gör det hela lite mindre roligt, för att inte tala om att jag känner att nu MÅSTE jag vara den som gör allt bäst här, jag menar, jag är trots allt typ hälften så gammal som dem och borde va i bättre kondition. :P

Hur som helst- passet börjar, en del av uppvärmningen är att springa runt några varv i salen, och instruktören säger åt oss att tänka på att det är uppvärmning och ta det lugnt. Jag springer runt i godan ro, när helt plötsligt en gammal gråhårig gubbe spurtar förbi mig på insidan!! NEJ NÙ JÄVLAR- tänker jag. Jag kan stå o svettas i grupp, jag kan göra hurtiga rörelser, men jag blir INTE omsprungen av en tanig pensionär med ölmage!!
Så där sprang vi, gubben och jag, runt runt i salen- likt två tunga lastbilar i uppförsbacke som kämpar för att köra förbi varandra. Den ena drar ifrån, den andra följer efter och går om en liiiiiten bit, den andra drar ifrån igen... Ja, ni fattar grejen. Som tur var låg jag steget före när låten slutade och räknar mig som den som gick vinnande ur striden.

Trots allt detta så tycker jag att det var helt klart värt uppoffringen och kämpandet, det finns trots allt få saker som får mig att le så mycker som gamla gubbar som twistar o smiskar sig själv på rumpan i takt! :P



Aneby

Igår myste jag, mamma o stora storasyster i Eksjö, och idag var jag och pappa i Täringstorp i några timmar o fixade och trixade. Känns så bra! Även om jag försökers öka massa jobb, gyma och hålla mig sysselsatt hemma så blir det liksom ändå inte nog. Nu har jag gjort något, och jag är inte ensam hela dagarna.
Jag saknar älsklingen förstås, men ett par dagar till ska jag nog stå ut. :)

Snart ska jag iväg o träffa gött Anebyfolk för en trevlig eftermiddag/kväll med hårfix, film o mys. Och min konstapel Storch är även på hemgång, äntligen får vi träffas, wiiee! Kan inte fatta att hon ska börja jobba som polis, det känns så himla konstigt. Haha!

Jaja, dags att ta tag i saker o ting här nu så att nåt blir gjort! :)
Tjing.


Tönt

Well, idag ska jag kånka iväg med världens största packning, ta mig in till stan, åka till Östra för ett återbesök hos min hudläkare, tillbaka till stan o hinna med en buss som tar mig hem till de småländska skogarna för ett lite längre hembesök. :)
Jag kan ju lika gärna söka jobb därifrån tänkte jag, så jag passar på att stanna några dagar o få lite annat gjort o bli ompysslad litegrann. Självklart ser jag fram emot detta, men samtidigt så är jag lite ledsen...
Jag kommer inte få pussa på min Daniel på FEM ELLER SEX DAGAR!!!! Kriiiiiiiiiiiis!
Jag måste vara världens största tönt. Men vi har faktiskt inte varit ifrån varandra så länge på.... Tjaaa, mer eller mindre sen vi blev tillsammans, och på 2 år tillsammans hinner man vänja sig vid varandra. Hur ska jag kunna sova??! Jag får köpa en jättenalle med trassligt hår som jag kan krama på eller nåt. :P Haha!
Nä, nu ska jag fortsätta packa här!



Typ sådär kommer jag se ut när jag går ut härifrån. Lycka till att gå på bussen. :P
Tjing!

Fail!!

Dagens fail:

Köpte nytt headset till mobilen här om vecka eftersom jag har lyckats slakta orginalet, och idag damp det ner ett litet paket på golvet.
Jag tog paketet, öppnade kuvertet, drog ut kvittot och kollade så det stämde med det jag hade beställt och tryckte sedan ner kuvertet i soppåsen.

Jag glömde bara den lilla detaljen att faktiskt ta ut headsetet innan jag slängde kuvertet. Bra Sanna.

Japan

Sängkonversation innan sovdags igår.

Jag: Daaaaniiieeeel, vet du att jag älskar dig mest av allt?
Daniel -frånvarande- : Mmmhhhmmm... Tänk om jag sa att jag var japan?
*arg blick*
Daniel: Va? Va?! Vad sa du? Vad sa jag? FÖRLÅÅÅT!!

Och självklart kunde jag inte hålla mig för skratt. It's a curse, those eyes.
Han kommer alltid undan för lätt. :P


Nu ska jag börja göra mig i ordning för ett möte på Arbetsförmedlingen, sen lite gym o sen hem igen. Wish me luck.

Update: min syster förstod inte det roliga i konversationen, kanske är det för att jag är den som mest drabbas av min pojkväns disträa sida. :P
Det roliga är alltså att han ibland svara eller ser ut som han lyssnar när han egentligen tänker på något helt annat. I detta fallet att va japan. Så istället för att va gullig tillbaka så hör han inget o fortsätter fundera o prata om nåt annat, o sen fattar han inte vad som hände. :P Haha!


Livsfara!!

Igår bestämde jag o Daniel oss för att ge oss in till stan o promenera. Sjukt dåligt beslut. Det blev ingen direkt promenad, snarare ängsligt stapplande med inslag av bambi-rörelser och stela ben.
Idag sålde jag min själ till friskis och svettis. Började med att gyma lite direkt efter att kortet va fixat, men det visade sig också vara ett sjukt dåligt beslut. Efter att ha trampat lite på diverse redskap i gymet va mina ben lite vobbliga o inte alls villiga att hålla sig upprätta på isgata. LIVSFARA!!!
Sen var jag även tvungen att gå till Konsum för att köpa mjölk, smör och ost till hemmet (börjar känna mig som en jäkla husfru!), och med de påsarna plus gymbagen som extra tyngd blev det ännu vobbligare på vägen hem.
Pust!
Jaja, nu försöker jag peppa mig själv att komma igång med träningen så att jag kan må lite bättre även fysiskt, hoppas det funkar.

Besatt

Nu när jag inte spenderar hela mina dagar i helveteshålet så har jag fått en massa tid över. Självklart försöker jag göra annat, söka jobb (såklart) o fippla med sånt, promenera, städa o annat, men hur jag än försöker så kommer det aldrig upp dom typ 11 timmarna om dagen som jag var borta när jag jobbade.
Både jag och Daniel är nog lite förvirrade, innan fick vi försöka intensiv-umgås de få timmarna vi hade tillsammans under vardagarna och man kände ändå att man aldrig hann med något, och nu sitter vi o funderar på va fan vi ska ta oss till när allt är gjort. När man har lagat middag, pratat igenom dagen o myst och fortfarande har flera timmar kvar innan det är läggdags så måste man ju hitta på något annat att göra. Därför sitter nu Daniel ibland ensam och spelar data- eller tvspel, och jag bloggar som aldrig förr, något som inte har hänt på väldigt länge.


Hur som helst, för att komma till poängen med hela inlägget: Jag har blivit besatt av matlagnings- och bakprogram på tv. Jag tittar på ALLT. Oavsett om det är Leila bakar, Vad blir det för mat? (jag har kommit över min rädsla för Per Morberg, aka seriemördarpsykopaten som lagar mat) Masterchef, Rachel Allen Bake, Nigella, Stjärnkockarna, Two Fat Ladies eller nån som lagar mat på nyhetsmorgon- BRING IT ON! Det ironiska är att jag nästan aldrig tycker att något verkar gott, men det är så fascinerande att se på. Jag hoppas inte att det håller i sig för länge, för det betyder att jag skulle vara arbetslös länge, men jag gillar det verkligen. Haha!

Det känns ändå ganska bra. Att slippa sitta på bussen varje morgon och känna sig illamående med en klump av ångest i magen, eller gråta i soffan varje kväll för att man inte vill att morgondagen ska komma är otroligt befriande. Jag har nu insett precis hur mycket detta har begränsat mig den senaste tiden, hur jag inte har kunnat inse att något är bra eller njuta av det jag har, och jag hoppas att jag aldrig kommer behöva uppleva det igen!
Jag vill bara ha ett jobb som låter mig leva (läs: ett jobb med kontorstider och rättvis lön). Som gör att jag mår bra både fysiskt och psykiskt, där jag känner mig uppskattad och vet att det finns en chans att iaf någon eller något kommer att locka fram ett leende eller ett skratt under dagen som gör det hela värt allt. Jag hoppas...


Syndare

Idag begick jag ett barmhärtighetsmord på min extremt döende kaktus. :P
För att vara lite barmhätrig även mot mina händer så grävde jag runt den med en sked för att sedam spetsa och dra upp den med en gaffel. Tänk vilka utmärkta kaktusredskap man kan hitta i besticklådan!
Nu har jag planterat ett par små skott som var fulla av liv i krukan istället, får se om de skrumpnar bort eller växer till sig. Haha!



I övrigt händer det inte mycket idag. Jag har legat o mysläst, busat med en galen Bubbla som jagade mina fötter och nu tittar jag på när Daniel spelar Super Mario. :P Man blir inte superglad när man tittar ut genom fönstret direkt, det är runt nollan, snön smälter och det regnar mer eller mindre hela tiden. Tjoho!
Hoppas det blir lite bättre väder imorn, så vi kan ta oss in till stan o göra nåt, då är vi ju kattfria också. :) Man får se till att ta till vara på den katt-tiden man har! Haha! :)

Bubblan! :)

I morse var jag uppe med tuppen för att ta emot en bus-Bubbla från min syster och hennes sambo som skulle till Stockholm över helgen. Eftersom Bubblan är världens sötaste katt tar vi självklart gärna hand om henne, och hittills har hon skött sig fint. :)

Jag har skämt bort henne med kattgodis och rökt skinka, o hon har busat omkring o varit glad. Jag blir dock lite rädd då o då när jag har glömt bort att vi har en kisse här, och jag plötsligt ser något springa förbi i ögonvrån. :P Haha! Jag tror även att hon saknar att ha ett badkar att leka i, för i badkaret har hon varit en stor del av sin aktiva tid. Uppenbarligen är en badkarspropp en fantastisk kattleksak! :P



Eftersom det va en sen kväll igår och jag inte fick så många timmars sömn passade jag o den lilla skitungen på att mysa lite i sängen innan, men nu ska vi ta tag i dagen litegrann. :)

Wiiee!


Bästa jobbet

Jag fann just mitt drömjobb. Administratör på ett SÄLkontor!! :P
Som hittat!



Dag 1

Yeah well, jag vet att första officiella arbetslösa dagen var i torsdags, men idag känns mer rätt. Eller fel, beroende på hur man ser det.
Jag har gjort det till mitt mål att inte känna mig ledig, för det är ingen semester, det är en period när jag ska försöka hitta ett arbete som gör det som mina andra arbeten inte gjort- nämligen ge mig pengar och inte tar bort all min fritid och vilja att leva. Typ. :P Haha!
Alltså gick jag upp samtidigt som Daniel i morse och har redan putsat lite på mitt personliga brev, sökt 2 jobb, fyllt i papper som ska skickas iväg och läst på litegrann. Nu anser jag mig ha gjort mig förtjänt av lite frukost.
Lite rädd är jag, klockan är inte ens nio och jag känner att jag redan håller på att bli galen. Heja mig.


RSS 2.0