Intervju

Idag va jag på arbetsintervju, wiiieee! Jag hoppas jag får det, även om det bara är några veckors jobb. Rekryteringsmänniskorna verkade för en gångs skull riktigt trevliga, och möjligheter till att rekryteras till ett heltidsjobb tillsvidare diskuterades så smått redan nu, så jag känner att det kanske inte är helt hopplöst trots allt.

Efter det gick jag omkring i solen en stund, åkte och letade efter ett displayskydd eller nån liten åkpåse till min mobil (fanns INGENTING, frustrerande) och gick vilse på Förlunda Torg. Det börjar bli något av en tradition för mig, att gå vilse varje gång jag är där och desperat leta efter vägen ut till bussarna/spårvagnen, haha. :P

Inne på Expert försökte  jag förklara mitt problem.

"Jaa, jag behöver ett displayskydd till min mobil, eller nåt liknande."
"Eller nåt liknande?"
"Ja, bara så den inte blir repad. Nåt skyddande för den att bo i."
"Jaha, men vad bor den i nu då?"
"Ehh...Jooo... En strumpa."

Jag riktigt kände hur säljaren hånskrattade inombords. Och sen fick jag dessutom hala upp telefonen ur sin strumpa och visa vad det var för telefon, och inget fick jag för besväret!



Ett underkänt mobilhem.


Håll alla tummar för mitt jobb nu!!

Jag kom ganska snart fram till att min ny...

Jag kom ganska snart fram till att min nya mobil va min kompis. För närvarande är det bara en sak som stör mig- varje gång jag vill skriva "inte" i ett sms så kommer "Hyundai" fram som förslag, vilket gör mig extremt förvirrad och får mig att skriva totalt fel. Den som gjorde denna ordlistan måste ha varit sponsrad. Sjukt irriterande! :-P


Detta är vår vägg i hallen. Som ni ser sit...

20110829_155703 (MMS)

Detta är vår vägg i hallen. Som ni ser sitter det bara en krok där, det brukade vara två. Men vår fula påse som vi fick från hyresvärden och sedan glömde bort sitter glatt kvar på väggen. Den har nog hängt där utan krok i fyra månader nu. Man kan ju inte annat än beundra dess ihärdighet och tacka för att den besparar oss mödan att plocka upp den från golvet. :-)


Ny mobil

Idag åkte Daniel och jag in till Nordstan en sväng. Ganska dålig planering eftersom det var lördagen efter löning, men det fick gå an. Efter en del traskande i affärer och en mysig fika så var jag tvungen att ta tag i det som jag har skjutit upp sååååå länge- att välja en ny mobil.

Detta är självklart ett totalt jävla i-landsproblem, eftersom jag får en sprillans ny mobil helt gratis av 3, men ändå fasar jag för det. :P Allt det nya man ska lära sig, alla konstiga saker man ska installera, saker man ska ställa in, grejer man inte hittar, ja allt det där vanliga.

Hur som helst så spankulerade jag ut ur butiken med en mobil som var så ny att den inte ens fanns uppe på hyllorna, av ett märke som jag faktiskt tycker om. Det blev en Samsung Galaxy Z, och den ser iaf ganska cool ut. Haha! Jag satt vid soffbordet en stund, öppnade kartongen, klappade lite på den, tittade lite, tog bort plasten på den, klappade lite till... Well, till slut fattade jag mod och fick i batteri och den ligger nu i sitt bo och laddas. Hur ska detta gå!?!?

Jaja, jag fick den som sagt gratis och på en kampanj, och dessutom behöver jag bara betala halva min vanliga månadskostnad fram till påsk och det va ju mindre än jag gjorde med min gamla mobil. Haha!
Tyvärr är den så ny att det inte finns något displayskydd ute till den än, vilket betyder att jag antagligen får offra en strumpa eller nåt att ha den i tills jag kan köpa ett sånt. :P



Min nya bebis, jag återkommer med min dom senare. :P Det kan komma att bli en hatad bebis, man vet aldrig. Haha!

Hata

Jag hatar att vara arbetslös. Det är fruktansvärt att gå hemma och inte göra något vettigt, men det är ändå inte det värsta. Det värsta är den konstanta besvikelsen. Att du hoppas, verkligen HOPPAS, på att få ett jobb och någon annan håller hela din jäkla framtid i sin hand. Och sen  får du ett nej. Och ett nej. Och ett nej. IGEN OCH IGEN OCH IGEN!!!

Jag pallar inte mer snart. Det är så jäkla förnedrande, ja faktiskt förnedrande, att inte få jobb som man vet att man är kvalificerad för.
Sen att det antagligen beror på att det är så många sökanden som är kvalificerade att de helt enkelt måste välja bort massor med folk, det KVITTAR. Det gör inte att det känns det minsta bättre, jag blir lika jäkla besviken ändå.

Och så blir jag bitter. Jag kan inte hindra mig själv. Jag hatar att andra vet vad de ska göra med sina liv och kan plugga och få det de vill, eller att vissa bara verkar glida fram i livet utan nåt speciellt mål men ändå lyckas få ett bra, stabilt jobb med bra lön och möjlighet till befordring, utan att ens plugga.

Just nu i denna stund hatar jag det mesta. Jag tänker vårda och vattna mitt hat hela dagen, så att det riktigt närs och sedan tär på mig inifrån. Bara för att jag ska ha det över och kunna bli glad sen igen.

För en stund kände jag för att helt enkelt lägga ner allt och börja knarka och gå på soc istället. Men jag tror jag lägger det på hyllan ett tag till, som en plan B ifall allt går åt helvete liksom. Man ska alltid ha en plan B har jag hört. Min blir att injicera choklad och hänga på en parkbänk.

Varm

Varför ska jag ALLTID lyckas pricka in antingen den allra stekigaste tiden på dagen eller den stunden då klarblå himmel blir till regnkaos när jag ska promenera? Varför kan jag aldrig pricka in den där ljumna stunden, där små fluffiga moln leker på himlen och en sval bris lyfter håret?

Nej nej, stekhet eller genomsur tar jag mig uppför backarna på vägen hem, med 5 ton böcker i väskan och svetten/vattnet droppandes från luggen. Hej o hå!

Idag är en dålig jobbletardag också. Har sökt på alla sökord jag kan komma på och på alla ställen min trötta hjärna kan hitta, men inga sökbara jobb uppenbarar sig. Jaja, jag får väl fortsätta försöka. '
Tjipp.

Julstämning

Idag, denna soliga och underbart varma dag, har jag gått igenom mitt CV, sökt 5 jobb, bokat ett möte med en studievägledare, plockat ur disk, tvättat och promenerat mig svettig i solen. Mitt i svettet drabbades jag av en plötslig lust att gå in i en pryttelaffär nere i samhället, och där shoppade jag årets första julklapp!

Känn dig hedrad Jessan, det var du som fick äran att vara mitt första offer detta året. Haha!

Så snart jag kom hem var jag självklart tvungen att skriva ner min julklappslista i Word, fnutta fram lite olika idéer och skriva ned vad som har köpts så att allt blir rättvist och ingen glöms bort. :P Om jag kommer va arbetslös hela hösten (hemska tanke!!) så gäller det ju även att portionera ut utgifterna över en längre period, annars kommer jag få sitta och måla kottar och vika servetter för att kunna ge mina nära och kära något i julklapp.

Snart tror jag att jag har gjort mig förtjänt av att få läsa en skvätt (annat en platsannonser alltså), ska bara brottas med min underklädeslåda en sväng först.

Hemma igen

Jepp, tillbaka till verkligheten, hemma. Det är skönt att vara hemma, få attack-pussa älsklingen och få sova i sin egen säng. :) Men samtidigt så blir jag direkt lite tung i hjärtat. Allt blir så mycket mer verkligt. Räkningarna, mitt (iaf hittills) fruktlösa jobbletande, det faktum att man går hemma hela dagarna...

Well, jag ska iaf njuta av att mysa med Daniel ikväll, och tänka på allt kul jag har haft de senaste dagarna. Det är skönt att bara hänga med gamla underbara vänner och umgås med familjen, hälsa på i stallet och muffla omkring på gården med pappa. Slöa i en soffa och dricka grogg eller retas med mamma.



Världens bästa pållar, Mowiz och Mardeck!! Saknar att kunna rida och vara i stallet regelbundet, men jag älskar att jag får träffa mina gamla vänner (och deras ägare såklart, haha!) på mina besök hemma.

Guling-fuling

Igår var jag ute en sväng på gården och hjälpte pappa att måla. Helt okej syssla när solen sken och det var en såndär underbar sommarkväll.  :)
Dock lyckades jag få lysande gula slingor i håret, såväl som fläckar i pannan, på näsan och ett par helt nedkladdade händer. Jag kan inte annat än tro att det kanske hade gått liiiiite bättre att måla om jag hade satt färgen på väggen istället för att ha en halv förmögenhet med Nordsjö-färg på fingrarna.



Mästarkludden! Jag tror förresten pappa fick lite tillfällig hybris när han köpte färgen. Mina fingrar är nämligen Herrgårdsgula. Nog för att det inte är någon liten fjuttig stuga där ute, men en herrgård är väl att ta i en del! :P Haha...

O just det! Idag blev jag väckt av att Lillan (en katt som bor på gatan som mamma halvt har adopterat och alltså känner sig hemma även hos oss) kom in o purrade bredvid mig. Så mysigt! Tror jag måste påbörja mina tjat-attacker på Daniel igen om att vi ska skaffa katt! Haha...

I eftermiddag blir det en ridtur och sen blir det lugnt. Men schemat är hyfsat fullbokat, så jag ska nog klara av det här. Haha!

Nattlig underhållning

Igår kunde inte jag somna. Alltså låg jag och läste medans min sötnöt låg o sussade sött bredvid.
Efter ett tag så började han sussa lite mindre sött- han började snarka.
Jag puttade på honom...
och puttade på honom...
och puttade på honom.
Ingen reaktion. Fortsatt snarkande.

Jag: Daaaaniiiieeeel, du snarkar!! Daaaniiiieeeel, vakna!!
Daniel (totalt förvirrad): Jag?
Jag: Ja just DU, du snarkar.
Daniel (fortfarande totalt förvirrad): Snark?
Jag: Ja, du snarkar. Vänd på dig.
Daniel (helt plötsligt jätteglad och soligt leende): På mig!! (Och vänder sig om det ett litet maskliknande skutt)

Detta måste vara någon typ av ny taktik för att få mig förvirrad och skrattande o lura mig bort från min irritation. Han har alltså gått från att i sömnen totalt och energiskt blåneka till allt jag säger, till att svara "mmm" eller "jag älskar dig också" och nu bara upprepa delar av vad jag säger. Jag måste säga att denna senaste variant helt klart är den mest underhållande. Haha!



Effektiv

Hittils har jag varit arbetslös en halv dag och har hunnit med följande:

  • Tjatat till mig ett omdöme från Volvo en halvtimme efter att min stackars chef kom tillbaka från semestern.
  • Skickat ovan nämnda omdöme (jag hade gjort ett ENASTÅENDE arbete på Volvo, bara så ni vet. Och det vi inte mina egna ord!) till ett företag jag hoppas på att få anställning hos.
  • Anmält mig hos arbetsförmedlingen.
  • Fått till ett spontant möte med min handläggare på arbetsförmedlingen och fått min handlingsplan utskriven och godkänd.
  • Snokat reda på nummer till syo och liknande som kan hjälpa mig om jag får för mig att studera.
  • Sökt jobb.
  • Tvättat 2 maskiner tvätt.
  • Städat undan i köket.
  • Diskat.
  • Handlat.
  • Lämnat böcker på biblioteket.
  • Fixat en blekningsmedels-langare så att jag kan fortsätta fixa min lilla mammas hår. :P
  • Fyllt i en "anmälan om arbetslöshet" som är redo att skickas till Akassan. Väntar bara på mitt arbetsgivarintyg som ska komma på posten. Har sprungit ner till postboxen 3 ggr so far idag. Haha!
Ja, jag känner mig hyfsat effektiv måste jag säga. Om allt går som planerat så hinner jag med ett besök i Småland i slutet av veckan, med både allvar o nöje på schemat. Nu ska jag bara ha ett jobb också. Sen så.

Ikväll ska jag fixa systers hår, och dessutom bjuda på mat. Hur ska detta gå? Haha!! Nej då, håret blir nog bra om inte annat. :P Wiiee!

Sista dagen

Jepp, imorn är sista dagen på Volvo för min del... Känns tråkigt. Jag har haft roligt och det känns så skönt att ha något att göra om dagarna. Därmed inte sagt att det då o då känns som att det vore vääääldigt skönt att ligga kvar en kvart (eller ett par timmar) extra i sängen o krama på en varm och söt pojkvän, men det braiga har ändå helt klart övervägt. Jag hoppas fortfarande på ett jobb, och jag har anmält intresse för möjliga andra jobb på Volvo och så. Jag hoppas jag slipper gå hemma länge... Ahhh...

Hur som helst, jag tänkte "go with a bang" så att säga, så jag smällde ihop den här fetingen till mina kollegor. Jag hoppas de gillar den, för att grädda tre separata tårtbottnar och göra eget marsipantäcke va fan ingen lek! :P Haha!! :D



Chokladtårta med lite rostade mandelspån, freestylad nutella-gegga, skivad banan, grädde och marsipantäcke. MmmmMMMMmmmm!!! Sen skojade jag te´t lite med ett par röda stjärnor samt lite (ätbart) silvermetallic fjös.

Psykbryt

Jag älskar min pojkvän. Jag gör verkligen det. Men ibland får jag totalt psykbryt.

Jag: Älskling, jag lägger mig i badet en stund nu.
Han: Ja ok.
Jag: Bara så du inte undrar vart jag försvinner alltså.
Han: Mmmm.
Jag: Bra.

Går in i badrummer. Endurokläder hänger över hela badkaret.

Jag: DAAAAAAAAANIIIEEEEEEL!! Vart ska du ha dina kläder?
Han: ...
Jag: DAAAAAAAAAAAAAANIIIIIIIIIIEEEEEEEEEL!!! DINA KLÄDER HÄNGER I VÄGEN!!!
Daniel: Huh?
Jag: Dina kläder!! I badkaret!!!
Han: Va? Vad? Va? Ska du duscha nu?!?!
Jag: GAAAAAHHHH!!!! Hmfpddddöööömmmmmffffbbdd!!! JA!!!!!!!!

Ibland funderar jag på varför jag ens försöker prata med honom. Haha...

Sötnöten!

Saker jag gillar

Saker jag gillar just nu:
  • Solen skiner och det SPÖREGNAR.
  • Vår torktumlare är besatt av en ond demon. För stårt det 1h kvar, sen 60 min (skillnad?), några sekunder senare är det 52 minuter, sen 55 minuter. Spänning i vardagen!
  • Att jobba. Jag hoppas på att få fortsätta med det på heltid i höst. Nånstans.
  • Flygbiljetter för mig och Daniel till Tyskland är bokade till december. Yey!
  • Besök hos kusin med familj i deras sommarstuga på torsdag.
  • Jag har även lånat en guidebok och ska nördläsa mig till den bästa helgen man kan ha i London, weekend på G (förhoppningsvis)!
  • Om jag får ett jobb ska jag börja rida. Jag vill!
  • Jag lever fortfarande, trots att jag i över 6 veckor har kört bil på läskiga vägar till och från jobbet.
Man får va glad för det lilla ibland. :)

Jag mår så bra just nu. Älska!

RSS 2.0