Ludd

Det finns vissa vardagliga universiella sanningar.

Sådant som att skedarna alltid är slut när du är jättesugen på att göra oboy, att det alltid ska regna på midsommar- och färgen på torktumlarens ludd är alltid någon nyans mellan ljust smutsgrått till svart, möjligtvis med någon avvikande knappt urskiljbar lekfull liten nyans då och då.

Men ibland, bara ibland, så finns det en sked till oboyen, det är en midsommarafton med strålande sol och torktumlarens ludd är... Ja, avgör själva.

Någon som vågar sig på en vild gissning på vad mina nya och extremt vackra Volvo-tshirtar har för färg? Bilden nedan ger en liten hint, om man säger så.




Vackert. :P

Fel i hjärnan.

Jag älskar när folk, inklusive jag själv, har sådana där puckade stunder där man tänker helt fel och för ett par sekunder står helt förbryllad och bara inte förstår vad fasen folk menar.

För ett par dagar sen sa min älskade pojkvän att han länge funderade på varför det stor en lapp i garaget där de sa att de skulle ha mask-insopning där på tisdag. What the hell liksom?!?!
Ja, det va alltså innan han insåg att det inte var maskar de skulle sopa in, det va smutsen de skulle sopa ut= maskin-sopning. Bra där. :P

Idag läste jag en lapp om avdelningen som jag började arbeta på, och jag började fundera på vad jag egentligen hade gett mig in på, för vad fasen gör ett anal-system?!?! Sen visade det ju sig va ett analys-team. Tur att jag inte läste högt. Det hade kunnat sätta igång konstiga rykten. Haha!



Inte en enda mask har jag sett till i garaget. Som tur är. Äckliga slemmiga saker!

JAG LEVER!!!

JAG LEVER!! DET ÄR ETT MIRAKEL!!!

Haha... Skämt åsido, det gick helt problemfritt att åka både till och från jobbet, och jag börjar nästan till o med förstå vad jag ska hålla på med på jobbet. Mycket spännande. Fast mest kändes det som att jag hälsade på massa människor, hade rast, hälsade på folk, hade rast... Ja, ni fattar grejen. :P Men det var trevliga människor, och jag har lärt mig hantera min truck. Wiiee!

Underbara nyheter är att jag kan välja att arbeta 6.30-15.12 (ja, 15.12, inte kvart över. Rasterna är också ojämnt antal minuter. Men jag klagar inte, facket har ordnat det jäkligt bra, trots konstiga tider. :P) vilket betyder mer eller mindre inget körande i köer och långa sommarkvällar efter jobbet! :D Sen har vi ledigt på midsommarafton också. YES!

Me very happy!!

Ps. Det borde va spöstraff på folk som byter fil i Tingstadstunneln över heldragen linje UTAN att blinka. DÖÖÖÖÖ äckliga människor, DÖÖÖÖÖÖ!!!

Rent allmänt... Bara sådär.

Jag har inte riktigt varit på humör för att skriva något speciellt nu det sista, så ni får en laddning med lite allmäna funderingar som jag underhåller min hjärna med för tillfället.

 

1.       Jag är lite galen på vårt badrum. Jag kan inte påstå att jag är uppvuxen med stora lyxiga badrum, men de har varit funktionella och inte så små att det har varit nåt problem att få plats. Vårt badrum är inte för litet, vi har badkar samt tvättmaskin och torktumlare (=lyx), MEN pga den lyxen så flyger det alltid omkring svart ludd i vårt badrum, vilket leder till att det ALDRIG är helt rent.  Jag är på det jäkla handfatet och toan o avluddar det stup i kvarten, och ändå hjälper det inte. INTE OKEJ! En annan fundering, vem fan gör ett badrum utan nån typ av hängare i närheten av själva duschen? Jag får ständigtstå i badkaret och skrika på Daniel för att han ska hämta handdukar då vi inte har någonstans INNE i själva badrummet där man kanhänga dem så man når dem. Extremt irriternade.

 

 

2.       Igår så hade vi mina svärisar på födelsedagsfika här. De är så generösa och snälla att jag blir lite generad ibland. När de frågade så gav jag dem ett par olika alternativ till saker som önskade mig, tänkte att det va tråkigt att bara få ett förslag liksom, och vad får jag? Jo, ALLT!!! Jag blev lite lätt chockad och självklart väldigt tacksam. Men ändå lite generad, jag menar, de förstod väl att det var förslag och att jag inte på något sätt krävde att få massa olika presenter? Haha...

Bland annat dessa fick jag i födelsedagspresent! :)

 

 

3.       Vi såg även fjärde Piratesfilmen igår, AND I LOVE IT!!! Jag förstår inte alls vad folk har haft för problem med den, Jack är fortfarande underbar, storyn är fortfarande härligt oseriös och hysteriskt rolig och jag är fortfarande sur för att jag inte får vara pirat varje gång jag ser en sån film. Sen att jag blir extremt sjösjuk, är höjdrädd, är väldigt noga med min munhälsa samt personliga hygien och inte gillar rom...Well, det är väl smällar man får ta antar jag. :P

Alltså... Vem kan INTE älska pirater??!?!

 

 

4.       Förresten, när jag skulle baka en rulltårta åt svärisarna så bestämde sig en talgoxe för att flytta in i vårt kök. Jag kan inte alls rekommendera att  jaga fågel, torka golv och försöka grädda en tårtbotten samtidigt, då det i mitt fall resulterade i en väldigt bränd tårtbotten, samt fågelbajs på köksbordet. Som självklart var helt nyligen avtorkat. Fågeljäkel. Först tyckte jag jättesynd om den och fick lite ångest över att den skulle flyga in i nåt och bli skadad, men när jag såg bajset o min brända tårtbotten så var jag nästan färdig att slå ut den på balkongen med sopkvasten som racket. Och detta helt utan samvetskval!

Den demoniska, tårtbrännande, bordbajsande fågeljäveln.

 

5.       Sist men inte minst. Imorn börjar jag sommarjobba på Volvo. Idag övningskörde jag vägen med Daniel som guide. Jag kallsvettades och höll på att kissa ner mig mest hela tiden, och då kan jag ändå avsölja att vägen dit enbart innebär två filbyten samt två svängar efter att jag har kommit ut på vägen från Mölnlycke. Vägen hem är värre. Då höll jag på att svimma bakom ratten. Herrejesus, jag kommer åka till Volvo för att sedan aldrig mer synas till!!! Jag kommer bli en av de där människorna som släkten framträder i TV för att efterlysa. ”Vår dotter syntes senast till i en Aygo på väg hem från Volvo i Torslanda, men hon kom aldrig hem till sin lägenhet i Mölnlycke”.  Då sitter jag antagligen ute i skogen, tuggar på bilnyckeln och gungar fram o tillbaka med armarna om benen som ett apatiskt barn. Aygon ensamt övergiven på en liten väg där en jägare senare hittar den. :P

 

Under tiden så jag har skrivit detta har en fluga landat på min näsa 7 ggr. HATA FLUGOR!

Och med detta säger jag adjö. På återseende. Om vi har tur. :P


Födelsedag

Alltså... Det här med födelsedagar blir svårare och svårare. Jag ÄLSKAR att fylla år, men nu för tiden så känns det inte som födelsedag längre.

Jag fick presenter av Madde på SRF, jag va hos Andreas o o Jessan igår o blev firad, Daniels present till mig VAR Sweden Rock Festival, på lördag kommer svärföräldrarna på födelsedagsfika o på midsommar firar jag med resten av familjen. Jag är extremt tacksam och väldigt glad för allt jag har fått, för födelsedagskorten, presenterna och för hälsningarna och besöken, men det KÄNNS inte som min födelsedag. Det är liksom alldeles för utspritt!! Det är ingen uppvaktning av familjen på sängen på morgonen med pappa trallandes på "vi gratulerar" precis utanför dörren, inget presentöppnande o ingen födelsedagsfika på kvällen. Jag saknar det. What to do? Jag vet faktiskt inte.

Just nu är jag mest bara skitnervös för att jag ska börja på Volvo på måndag, och det är svårt att fokusera. Det hjälper inte heller att jag fortfarande inte har den blekaste aning om vad jag vill göra med mitt liv. Alltså sitter jag ensam hemma på min födelsedag och försöker intala mig att det faktiskt ÄR min födelsedag och att jag ska va glad. Nu får Daniel skynda sig hem så jag iaf får någon att krama på!

Sweden Rock 2011

Wiiieee!! OZZY ÄR KUNG!!!!

Var bara tvungen att få det klargjort innan jag börjar själva inlägget. Haha! Glad som ett barn va han på spelningen, och även att han stapplade fram, hade farfarsbyxor på sig och sluddrade i mellansnacket så var det den första spelningen på länge som fick mig att vilja hoppa, tjuta o headbanga. UUUUUUUUNDERBART!! Det bästa var när han sprang iväg med en slang o sprutade ner publiken längst fram med skum, för att sedan ge sig på kameramännen och till sist ge sig på jakt efter de stackars scenarbetarna som försökte städa upp efter honom. Hahaha!!! En stackars kille blev fast långt ut på "catwalken" (en lång gång som går ut från scenen liksom, så att artisterna kan röra sig mer) och vart han än försökte ta sig förbi så va Ozzy där med slangen o blockerade hans väg. Man måste ju bara älska det!!



Egentligen kom vi hem på söndag morgon/natt, men vi har varit ganska trötta o haft en del att göra, därav mitt något sena inlägg. :)

Och ÄNTLIGEN fick vi ett Sweden Rock med riktigt SRF-väder, och det på deras 20-års jubileum o allt. Bara en dag med mulet väder och sen passade vädergudarna på att va schyssta o låta regnet komma sent på natten. Lovelovelove!!

Förutm Ozzys spelning, samt ett par andra, så var en av höjdpunkterna detta året att terrorisera Street Church. Vi hoppas dom dör. Detta året sköt vi Twirlys med antireligiösa meddelanden till dem, samt stal deras Gudstjänst-skylt. (eller ja, vår dampiga skåne-vän stal den, vi uppmuntrade honom bara lite. :P) Det finns få saker som förstör festivalstämning så effektivt som en skylt som säger "Är du trött på livet?" o så några kristna as runt den som försöker omvända folk. Tvi!!

Kort sagt va årets festival hur som helst underbar, lagom mkt sol, lagom mkt bra band och massa skratt o roliga stunder i campet.

Jag orkar liksom inte ta festivalen dag för dag, tänkte dela med mig av lite insikter och funderingar över festivaler och festivalfenomen generellt istället. Nu har jag ju trots allt fått mig lite erfarenhet. :P

Bra eller inte?


  1. Toalett VS Bajamaja. Tro det eller ej, det finns för och nackdelar med båda två. Självklart är det underbart att va på en så lyxig festival som SRF som har riktiga toaletter och slippa halvstå ovanför ett bajsberg varje gång du ska på toa i en vecka, MEN det finns ett begränsat antal toaletter och bättre toaletter =längre toabesök= längre toakö. Inget som man älskar när man har druckit 5 öl o håller på att kissa ner sig. En extra rolig grej med just Sweden Rock-toaletterna är att de använder bättre begagnade toalettstolar så helt plötsligt när man sitter där så hör man från båset intill "YES!! Jag fick den röda toan!!" Haha... Finns även mörkblå, ljusblå, grön, orange, ljusrosa och en beige med mässingsknopp.
  2. Regn VS sol. Självklart vinner solskenet!! MEN det finns positiva saker med regn också. Trycker man ihop drygt 30 000 människor på några fält i Blekinge o solen lyser konstant så blir det torrt. VÄLDIGT torrt. Vilket betyder att när alla dessa 60 000 fötter rör sig så lever man i en ökenstorm. Regn lugnar det. Om regnet dessutom bestämmer sig för att komma på natten så är det grejt! Det medför också att natten blir lugnare=mer sömn åt gamla stadgade tråkmånsar som mig själv. :P Haha!
  3. Öl VS Sprit. Ja, öl är ju lite av en klassiker på festival. Man sitter i solen med en öl i näven o bara njuter. Det är lätt att konrollera sig alkoholisering och man blir sällan allt för glad i knoppen om man dricker i lagom takt. Sprit däremot har fördelen att den kan drickas med groggvirke som inte är kolsyrat=den blir inte avslagen. Inte heller blir den lika äcklig om den blir varm. Dock är det lätt att överdosera. Man måste planera när man dricker på festival. Börjar du dricka kl 11 på dagen varje dag o ska fortsätta festa i en hel vecka, och ÄNDÅ försöker hålla samma tempo som man gör på en förfest... Ja, då är man en rookie. Det funkar inte så. Du kommer antagligen däcka i ett tält och missa ditt favoritband. Tough luck.
  4. Många band att se VS färre band att se. Det är ju ganska självskrivet att man vill se bra band på en festival. Men är man som oss, och de flesta andra, så är det liiiite jobbigt om det spelar för många bra band på en festival. En stor del av festivalkänslan kommer ju av att sitta på campingen med polare o döda tid med dåliga skämt o alkohol.
Tips

  1. Ha alltid med ett partytält. Regn eller sol, det är VÄRT pengarna. (Och sätt inte upp hela tältet innan du försöker dra på själva presenningen, om du inte vill ha oss skrikandes "ROOOOOOKIIIEEEE" efter dig. :P Va smart.).
  2. Ta ALDRIG sönder någons partytält. Det är heligt. Du kommer dö.
  3. Ät inte upp sidor ur Metal-Bibeln om du har oturen att få en av Street Church. Daniel fick ont o magen i 3 dagar förra året efter att ha smakat på en sida.
  4. Om du vaknar kl halv sju- GÅ PÅ TOA. Två timmar senare är kön 200 meter längre.
  5. Lägg en peng på att ta en dusch, det är värt det.
  6. Om du tänker blir skitfull o ramla ihop i en hög- ta dig till ditt tält först. Visst kommer ordningsvakterna eller någon annan att hjälpa dig om du hamnar i mittgången, men inte förrän de har tagit en rolig bild på dig först. :P
  7. På tal om ordningsvakter- både de och poliserna är underbara. De tillåter allt så länge det inte är våldsamt mot någons vilja eller direkt emot någon av de få reglerna som finns. Lust att spänna fast kompisen i brassestolen o bära iväg honom? Kanske anordna en naken-limbo, kasta boll med polisen eller klättra upp i en lyktstolpe? Helt okej! Elda bara inte i gräset.
  8. Ta alltid med minst 50 meter silvertejp. Det är bra till ALLT.
  9. Bli kompis med Sheriffen. Han är the Boss.
  10. Glöm inte att alla mat-stånd tar överpriser. Har du med dig 300 spänn i matpengar så kommer du går hungrig efter max 3 dagar. Och tro mig, du vill INTE stå i kön till bankomaten!!
  11. Hälsa gärna på i andras camp, eller i vårt. Du är välkommen så länge du är glad o trevlig. Tänker du komma in aspackad (på ett dåligt sätt), ramla på våra saker, klaga på musiken eller skrika( mer eller mindre aggressivt) "ÄR DET NÅN JÄVLA FEST ELLER?!?!", alternativt tigga sprit så kommer folk bara tycka att du är jobbig och du kommer avlägsnas på ena eller andra sättet.
  12. Om du är på campingen tidigt så placera dig smart. Det ultimata stället är nära en gång (så du slipper snubbla in i djungeln av andras tält o tältsnören), så nära toaletten att du kan ha koll på kön, men tillräckligt lång bort för att slippa lukten, inte i närheten av någor plank eller staket ( det kommer garanterat bli ett piss-tillhåll) samt inte allt för långt från utgången.
  13. Och så det viktigaste- Ta alltid med regnkläder, paraply, underställ, tjocka tröjor, extra skor, vantar, halsdukar, mössa, gummibåt och flytväst. För gör du det inte så är det dig jag skyller på om det blir dåligt väder. Men har du tur slipper du använda nåt av det o kan åka hem ännu lyckligare! :D
Nu orkar jag faktikst inte mer. Ut i solen med mig! Wiiieee!!

Iiiiiiihhh

Sådär, nu har vi utrymme i lägenheten igen!

Vi har burit ut tält o grejer i Nickes bil, och har bara smågrejer kvar att ta med innan avfärden imorn. Nu har jag mest bara problem med att sysselsätta mig. Daniel duschar, jag kan inte sova än, men jag vill inte äta eftersom jag har kört igång diskmaskinen för att ingen disk ska stå o bli äcklig under veckan. Jag KAN inte dricka nåt gott, för vi har ingen mjölk, ingen dricka eller saft, för vi har självklart inte handlat när vi ska va borta i en vecka. Jag kan poppa popcorn, men det betyder också disk, och hur gott är det att äta popcorn o dricka vatten liksom??

Jä, det va mitt i-landsproblem för dagen liksom.

Hoppas, hoppas, HOPPAS att det blir fint väder i veckan nu. Jag VIIIILL!! Woohoo!

Ölölölölölölöl. Mmmm...

SOOOOOL

ÄNTLIGEN!
Ska rada upp några "äntligen" tänkte jag.
  • ÄNTLIGEN har vi städat vår lägenhet, så jag slipper bo i en enda stor urk.
  • ÄNTLIGEN har vi tvättat våra lakan.
  • ÄNTLIGEN har vi köpt precis ALLT vi behöver till SRF.
  • ÄNTLIGEN skiner solen så jävla gött!!
  • ÄNTLIGEN börjar min egensådda persilja växa till sig ordentligt.
  • ÄNTLIGEN har jag rensat ut min lilla byrå.
  • ÄNTLIGEN har vi slängt alla våra återvinningsgrejer så de slipper rasa ut ur garderoben varje gång man öppnar. :P
Det låter kanske inte som en stor grej att åka på festival, jag vet, men det är en hel del som ska inköpas o fixas om man vill bo o leva någorlunda hyggligt under veckan. :P

Man behöver kolla sovsäckar, tält o luftmadrasser. Köpa plastmuggar, brassestol av något slag, ett partytält, regnställ, avsminkningsservetter (nej, du kommer inte orka till toaletten, som för övrigt alltid är full o massa kö till), plåster o annat nödvändigt ont, groggvirke, sprit, öl, någon typ av lampa, filtar, fixa armeringsjärn att kötta ner i marken o fästa i partytältet med SILVERTEJP (som måste inhandlas) för att det inte ska blåsa iväg o gå sönder. Sen kanske man vill ha lite tilltugg, ett lager tuggummi för de tillfällen man inte orkar gå o borsta tänderna, fixa en säckkärra att dra skiten på, se till att favoritkläderna är tvättade, att sovkläder är nerpackade, sminkväskan full, solkrämen laddad, värktabletterna redo.

Ja, som en helt vanlig campingsemester alltså, förutom den stora mängden sprit. :P Och det är liksom alltid en lättnad när det är gjort o man börjar känna sig färdig. Haha!

Hur som helst, det tog oss från kl 11 i förmiddags tills nu, men nu är vi klara (det va VÄLDIGT stökigt så stådningen tog längre tid än vanligt. :P) och jag är trött. Ska bli gött med fredagsmyyyyyyyys nu. MMMMMmmmmmmMMMMMMMMMMMMMM!

RSS 2.0