Maskerad

Idag när jag åkte vagnen genom majorna på väg hem så såg jag en tjock polis, en manlig nunna, en einstein och en mänsklig humla komma gående. Inte tillsammans, utan liksom med nåt kvarters mellanrum. Jag misstänker starkt att någon i närheten skulle ha maskerad ikväll.
Alternativt så har jag missat någon stor animalisk-vetenskaplig-religiös-lagupphållande högtid som har instiftats.

O nu är jag lite sur för Daniel är fortfarande iväg o surfar. En fredagskväll. O jag sitter ensam. En fredagskväll. Jag hatar folk som har hobbys.

På tal om komedier...

...så kändes det nästan som att jag va med i en sådan i onsdags. En tragi-komik kanske snarare.
Hur som helst, dagen började lida mot sitt slut o min kära kollega höll precis på att skölja ur några slingor vid shamponeringen när hon helt plötsligt, pga sitt extremt dåliga blodtryck, började må dåligt. Och HOPPSAN, dör gick nyanseringen åt helvete, hon ber mig ta över o jag kommer dit o tittar- håret är grönt. Tjoho tänker jag o börjar köra blonderingstvätt för att få tillbaka de fina slingorna som va där först. I ögonvrån ser jag då hur min kollega helt plötsligt liksom ramlar av stolen o ligger på golvet i en hög, ej kontaktbar. Ok, tänker min hjärna-PANIK.

Blekning i kundens hår.
Kollega avsvimmad på golvet.
BLEKNING I HÅR.
KOLLEGA PÅ GOLVET!!!!


Jag slänger på lite vatten på kundens hår o springer sen fram till min kollega, slår lite på henne, letar upp mobil o ringer hennes man. Slänger mig på kunden igen (nu var kollegan vid medvetande igen) sköljer, torkar, bokar ny tid o lyckas stå där pigg o glad när min nästa kund kommer, efter ca 7 minuter efter krisen. Mindre händelserika dagar har jag ju varit med om kan jag ju tala om.

Idag klippte jag en tant som va så gammal att hon kallade bögar för homofiler, det tyckte jag va kul. Haha!

Chickflick, ledighet o könsorgan

Efter lördagens utsvävningar så vaknade jag, pigg o alert (inte) kl halv tolv på söndagen o gjorde mig redo för att fösa iväg pojkvännen till surfandet o själv gå ner till spårvagnsspåret o hälsa min minsta storasyster välkommen till Gbg.
Vi fann varandra, hon blev klippt (jättefin blev hon!) o sen gjorde vi oss redo att åka in till stan för att titta på The Proposal på bio.
Efter en del dramatik pga kort och biljettförvirring från min sida (klant) så kom vi in i salongen. Vi kom in sist, o jag hade självklart bokat platser ganska långt upp i mitten, så det blev till att "ursäkta-mig-förlåt-kan-jag-bara-komma-förbi"-a sig in till sätet. Jag satte mig ner o kikar sen frågande upp på systra mi, som fortfarande brottas med popcorn, dricka, jacka osv. Jag sträcker mig upp för att ta popcornen o underlätta hennes försök o då hör jag med mitt östra öra "Jaa, jag försökte liksom slida ner, men det gick inte riktigt."
SLIDA!!! Detta förbjudna ord som bara sammankopplas med pervon eller mellanstadie-sexualundervisning (hua!) sa alltså min syster högt i biosalongen for all to hear. HAHA!! Jag kände hur skrattkramperna började smyga sig på, från magen o uppåt tills de nåddeså högt att jag var tvungen att bita mig i handen o gråta för att inte uppröra ännu fler människor. :P  Allt medans min syster desperat försökte förklara att det va ju "slajda" hon hade tänkt att säga, fast sen tyckte hon det lät töntigt, o tänkte på "glida" istället. Detta är alltså ingen lyckad kombination, för er som inte hade räknat ut det.
Hur som helst så va det kul, filmen va bra, vi åkte hem o fortsatte ha trevligt, slida till trots. Hehe...
På måndagen gick vi på stan, jag fick som vanligt storshoppa receptbelagda grejer på apoteket (det är deprimerande att känna att man ger mer pengar till apoteket än till hm, lindex, shock o dinsko sammanligt var o varannan månad...), o vi fikade o hade mysigt. Efter detta satte jag Jessan på en spårvagn mot annat mål o sen åkte jag hem för att fortsätta titta på film o mysa med pojkvänne. mmmmm! :) Det va en bra ledighet!

Nu ska jag sätta in mina nyjästa bullar i ugnen så jag får nybakat bröd snart:)


skooooooooo

Jag är något av en sko-fantast, det kan jag villigt erkänna. En sko-samling är inte komplett om den inte innehåller pumps, stövlar, sandaletter o stövletter o boots i alla möjliga färger, former, klackhöjder o lack o läder o satin o gud vet allt.(det är alltså INTE sneakers jag samlar på, sneakers o gympaskor är liksom knappt skor, de är bara nåt man måste skyla fötterna med ibland.)  Alltså så har jag en bit kvar, men jag anser att jag iaf är på god väg.
Av detta kanske man kan utläsa att jag spenderar en del tid i skoaffärer, både på internet o irl, o därmed också provar en herrans massa skor.
Detta för mig till dagens fundering. Jag har de senaste iaf 6 åren alltid haft strl 39 i skor. Detta har passat mig utmärkt i o med att det är lite av standard fotstorleken o nästan alltid finns i affärerna. (typ som att ha 75 B i bh storlek, jag har ännu inte upplevt den dag då jag inte kan hitta en bh som passar). På senare tid har jag dock i flera fall fått byta min gamla hederliga 39a till en 38a. Har jag lyckats banta ner mina fötter? Eller blir svenskarna mer o mer storfotade så att de börjar göra storlekarna större? Typ som med kläder för att vi generallt börjar bli så feta? Detta förundrar mig, o irriterar mig lite också. Hur ska jag nu kunna bestäla skor från internet o va säker på storleken?!  Dessa i-landsproblem... 

Lill-lördag o vuxenpoäng

Igår var det onsdag o min första arbetsdag efter min mini-semester. Det va tråkigt, behöver jag ens säga det? Istället för att känna mig utvilad så kände jag mitt behov av en riktig semester ännu mer.
Hur som helst så bestämde jag o Emma oss för att ta tag i våra liv o gå till Rockbaren en sväng efter jobbet för att få lite uppdateringar om varandras liv, vilket nu händer allt  för sällan. Vi kom dit, regnet öste ner, men vi satt under markiserna på uteserveringen o drack öl o hade trevligt iaf. :) Dock kom jag fram till att kombinationen av trötthet, att inte ha druckit något på typ en o en halv månad o intagande av allergitabletter som förstärker effekten av alkohol va en jobbig kombination. :P Halv tio va jag så trött å mitt stackars huvud var lite yrt, så jag åkte hem. Lika bra det kanske, då fick jag iaf en normal natts sömn.

Förutom det så lyckades jag plocka vuxenpoäng idag, trots trötthet. Jag kollade min hotmail, o jag slängde direkt alla mail med erbjudande om rea på HM o konserter med ticnet, däremot satt jag o läste månadens nyhetsbrev rån Hemköp med stort intresse. Det är ju nästan så att man blir mörkrädd!

Jaja, dags att börja sminka sig o göra sig anständig. Gött att det bara är tre arbetsdagar kvar till ledighet igen!

Kalas

I lördags åkte vi hem till Småland o  i söndags var det 90-årskalas för farmor. Jag vet inte riktigt om hon förstod vad vi gjorde där, eller att det va henne vi firade, men hon var glad iaf, o hon fick träffa nästan hela sin familj o sina vänner samtidigt.
När kalaset var slut åkte Daniel o jag hem igen, o stannade i Mölnlycke. Jag offrade mig o gick med på att titta på The fast and the furious 4. Jag tänker kräva hämnd för det, var så säker!
Klockan 07.30 på min lediga måndag ringde klockan o det va dags att gå upp. Finns det ingen hejd på vad jag gör för min pojkvän?!? Jag följde iaf med ut till Rågelund o tittade på när han flög jättedrake i vattnet o åkte omkring så att vattnet sprutade. :P
Efter det åkte vi till Ikea o köpte en byrå, som vi lyckades få ihop (o som jag hoppas ska göra att min älskade pojkvän ska få lite mer ordning på sina grejer. Eller nån ordning över huvud taget faktiskt. haha!). Sen åkte vi till mig, gjorde mat, jag bakade paj, vi åt o hade mysigt. Jag är inte inspirerad att skriva nåt roligt nu. så jag skippar det. Nu har jag nämligen städat, tvättat, plockat undan, diskat o hållt på o jag ska strax in till stan! :)

Torsdag

Idag är det torsdag. Jag sitter framför datorn med en skål flingor bredvid mig på bordet, nyduschad efter min morgonpromenad. En helt vanligt morgon altlså. Under min promenad idag hängde det ett stoooort grått regnmoln över mig större delen av tiden. Som tur var så var molnet snällt o bestämde sig för att just bara hänga kvar där ett tag till, istället för att ramla ner i huvuder på nån stackars olycklig (mig). Kom hem, smsade pojkvännen så han inte skulle glömma ta med sig min mat till stranden idag(o jag som hade bestämt mig för att inte ha barn liksom...känner mig som en mamma.)

Annars har det liksom inte hänt så mkt. Shoppade lite i helgen (typ strumpor o foundation o sånt kul...) o sedan följde jag med pojkvännen hem till hans föräldraro agerade duktig svärdotter , där grillades det o fikades o så...
Under lördagen hade också bestämt mig för att färga mitt hår o städa. Tänkte att det går ju fortast om man kombinerar det, men hade inte tänkt på att jag inte kan ha glasögon på mig när jag färgar. Det gick förvisso väldigt fort att städa när man var blind, men speciellt mkt bättre blev det faktiskt inte.

Så bara idag o imorgon kvar innan jag får min mini-semester. Jag har alltså ledigt lördag, söndag, måndag o tisdag. HALLELUJA!! Det behövs, min hjärna är helt mosig o min kropp hatar mig.
Hem till Småland en sväng, sen förhoppningsvis ett par trevliga semesterdagar med Pojkvännen. :)

Nu går skam på torra land

Igår var första gången jag hörde någon faktiskt använda det uttrycket. Det var en tant som jag brukar klippa som sa det, (som bara blir mer o mer senil för var gång, det börjar bli lite jobbigt att hon ringer fem gånger innan varje besök för att kolla tiden/dagen/ vad det var hon hade beställt för behandling/hur mkt det skulle kosta osv...) o hon kom in på salongen en o en halv timme innan sin bokade tid. :P (Detta de femtioelva samtalen angående besöket till trots...).

För tillfället är jag svintrött, va ute på min vanliga runda i morse, men det tar ut sin rätt att jobba mkt ensam i salongen, o dessutom har jag tre dagar kvar denna veckan. Blä.Jag hoppas på att få måndag ledig, så får jag två dagar ledigt på raken o dessutom fyra-dagarsvecka. Det kan behövas.

Svullo

Jag är inne i en svullo-period. för er som inte vet så är det en period när man känner sig tjock o ful o inget man gör ändrar på den saken. När jag sa detta till min kära syster så tyckte hon att man skulle iaf va glad för att man va frisk o kry, men det tycker jag inte alls det.
Just nu skulle jag gärna ta en släng av, hmmm, låt säga magsjuka. Eller varför inte ett trevligt, avslappnande koma? Eller något annat, praktiskt, ohälsosamt tillstånd som gör att man inte kan äta?

Kom igen bara- BRING 'EM ON!!!

Men nej, sån tur skulla jag ju aldrig ha.

Helg

Blev lugnt i helgen trots planerat öl-intag. Vi är verkligen tråkiga!! Usch.
Idag åkte vi till Hindås o badade också. Det va mysigt, o det va dessutom årets första dopp!! :) På parkeringen stod en tant o en gubbe o bytta om, de va tyska. Gubben va jättetjock o lyckades tyvärr stå i mitt blickfång iklädd endast vita kalsonger. Detta stödjer alltså min teori om att bara fula killar och underklädesmodeller använder vita kalsonger.

O så har min chef fått barn också. En son. Hon sa att hon skulle hälsa på mig på salongen på tisdag. Jag är nästan lite nyfiken på barnet. Det är nåt nytt för mig!
Nu ska jag iväg o pussa på daniel:)

Ångest

Vet fortfarande inte hur mkt åt helvete mitt jobb kommer gå (positivt tänkande ska va bra säger folk...) o jag har ångest över att jag inte vet vart jag ska ta vägen o vad som kommer hända. mitt ständiga grubblande gör att jag inte orkar motionera som vanligt, o känner för att sitta o trycka i mig godis hela dagarna som tröst, vilket gör att jag även känner mig ful o fet (och otillräcklig, det är till råga på eländet. Det är den dåliga sidan med att ha en overkligen bra pojkvän). Det är hur som helst jävligt surt att gå omkring o grubbla när det är så fint väder o jag vill va glad.
På tal om glad så blev jag det igår. När min älskade pojkvän kom o hämtade mig från jobbet så hade han redan varit o handlat. O han hade inte bara handlat tråkigt mat, nej, han hade handlar biff som vi skulle grilla, klyftpotatis, sallad, vin o jordgubbar. SÖÖÖT! Så vi grillade o satt o hade o picknick i kvällssolen på en filt i trädgården. :)
Nu vill jag ha helg.

RSS 2.0