Jag har hittat min dröm-adress. Det måste ...

20100831791 (MMS)

Jag har hittat min dröm-adress. Det måste ju helt enkelt vara omöjligt att ha tråkigt om man bor på snorres väg!! :P haha!!


Räkna får. Det har jag alltid hört att ...

Räkna får. Det har jag alltid hört att man ska göra om man inte kan sova. Fick ett annat räknetips också som ska va sövande, testade det igår o misslyckades kapitalt. Så då började jag räkna får istället... Är det bara jag som inte kan kontrollera mina får? Istället för att hoppa idylliskt över ett stängsel för att bli räknade så börjar mina får bräka högljutt, stångas och dansa bugg till dansbandsklassiker. Är det normalt? Är får-räknar skills något man antingen föds med eller inte? För jag är helt enkelt en värdelös får-räknare. Kanske kommer jag aldrig mer kunna sova pga det. Men jag antar att det är något som jag får leva med.


Mer frustrerande nätter

Jepp, sen mitt förra inlägg här så har de oroliga nätterna bara radat upp sig. Eller ja, för att vara petig så började nog det hela även innan, men ändå. Sen i början av förra veckan jag har fått en endaste liten natt med 7 timmars god sömn, vilket inte alls är något jag uppskattar eftersom jag blir en zombie hyfsat snabbt om jag inte får sova.
Igår kväll ställde jag klockan för att kunna gå ut på min runda nu i morse, men när jag fortfarande låg o stirrade upp i taket efter klockan 3 i natt så gav jag liksom upp. Jag vet inte hur ni är, men om jag får välja mellan motion eller 2 timmars extra sömn(så att man iaf får ihop sammanlagt 4 timmar...) och att förhoppningsvis slippa spänningshuvudvärk så väljer inte jag motionen.
Jag börjar seriöst bli oroad, om jag inte kan sova snart så kommer jag inte orka jobba, inte orka träna, få ännu mer ont i huvudet... Och jag brukar ALDRIG ha svårt att sova mer en någon hyfsat sällsynt enstaka gång. Jag försöker göra allt precis som vanligt- lägga mig i tid, se till att ha en god bok till hands... Men ingenting hjälper. Inte ens när jag har läst till ögonen går i kors o jag slår i pannan i boken för att jag nickar till så kan jag sova. Så snart ljuset släcks blir min hjärna som en myrstack. Fast med tankar istället för myror då. Myrorna befinner sig nämligen i baken på mig.
Kommer ofta på mig själv med att ligga o blunda o liksom nästan tro at jag sover, fast när jag slår upp ögonen så inser jag att jag bara har legat och tänkt, och över en timme kan ha gått, vilket gör mig otroligt stresad. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Jag hoppas bara på det bästa. Speciellt nu när typ alla mina lediga dagar blev uppätna. Tjoho liksom.

Frustrerande natt

Igår var en bra dag. Jag bjöd älsklingen på en tur på universeum o i övrigt blev det mycket mys i soffan. :)
Tyvärr va inte natten lika bra. Jag HATAR att inte kunna sova. Jag läste till kl ett eller något, då hade Daniel redan sovit i minst 1,5 timmar...

Är varm... Vänder på mig... Nä, obekvämt. Vänder på mig igen. Somnar i 2 minuter. Fryser. Daniel myser sig intill o lägger benet över min rygg. IIIIIHHHH nu blev jag kissinödig. Klarvaken efter ljuset på toaletten. Varm igen. Obekväm igen. Det kliar på benet. Det kliar på ryggen. Kliar det inte på örat också? VARM!! Fortfarande klarvaken.

Så höll det på fram till halv sex på morgonen. Sen hann jag möjligtvis kanske med ett par timmars nästan hyfsad sömn. Med resultatet at jag inte direkt är fröken fräsch idag. Kul jul. Nu är snart semestern slut också. Jag hoppas att jag ramlar o bryter handleden och kan bli sjukskriven. Åhh, så innerligt jag önskar det.

Sverige vs Naxos

Orkar inte skriva så mkt om allt vi gjorde på Naxos, svårt att beskriva ändå o det känns så onödigt... Staplar upp lite spontana tankar om fördelar o nackdelar istället, jag känner mig organiserad idag.

Det är underbart i Naxos för att....
  • Vädret va så underbart, sol med lite vind så man inte dog
  • Man va på semester och kunde göra precis vad man kände för
  • Byarna i bergen är helt fantastiska
  • Allting känns spännande och exotiskt
  • Jag kunde knappt se mig mätt på utsikten
  • Lyckan att varje kväll gå hand i hand med min älskling utmed den vackra stranden i solnedgången är obeskrivlig
  • Vi hade katttbebisar i trädgården! :)
  • Inget känns på riktigt just för att det inte är hemma
  • Bada i havet efter ett par svettiga timmar i solen är otroligt befriande
  • De säljer nutella-banan crepes utmed gatorna!
  • Man gick upp och fick frukost serverad, utan att ha disk att tänka på
Det är skönt att va hemma i Sverige igen för att...
  • Vi har mataffärer med ett ordentligt sortiment
  • Vi kör inte som galningar på (bergs-)vägarna
  • Man kan sitta inne en dag utan att känna sig som en total idiot
  • Det är HEMMA
  • Men är inte konstant klibbig av den salta havsluften
  • Vi har en säng man kan kramas i (det va en elak träkant i sängen på hotellrummet)
  • Jag kan sitta o titta på mina fina små smycken jag köpte i underbara Naxos. :)

Förresten, om jag har på mig enbart vita kläder och håller ett avstånd på minst 3 meter från Daniel, då kan man nästan tro att jag är solbränd!!! :P

Hemma i regniga Sverige

SKÖÖÖÖNT! :D
Har varit en lång dags resande, och efter att vi blev upphätmade på Landvetter flygplats av Daniels föräldrar så var det otroligt skönt att bara få komma hem. Titta på saker, känna sig hemma, plocka i ordning lite grejer. Borta bra med hemma bäst helt enkelt. Är otroligtr glad o nöjd! :)

Grek

Ännu mera Grekland idag! Wiiieee!!! Jag är rosa och jag misstänker starkt att min pojkvän börjar bli neger. :P Om det blåser lite idag tar vi vår tappra springare och åker ner till stranden Mikri Viglia o ser om han kan få surfa lite. :) Än så länge dålig shopping här, det är bara det vanliga turistiga tjafset o jag känner mig färfig med sånt. Dock har vi vandrt omkring och upptäckt både mysiga affärer med lokala produkter och ätit på fina restauranger. Underbart!!

Tänkte avsluta med en lista över hur jag hittills har uppfattat grekernas sätt att resonera (mest i trafiken):
  • Varför blinka när man kan tuta?
  • Varför blinka när man kan vifta hysteriskt med handen?
  • Varför parkera lagligt när man kan använda varningsblinkers?
  • Varför bromsa när man kan gasa?
  • Varför prata när man  kan skrika?
  • Varför klippa gräs när man kan låta det stå långt o dö?
  • Varför köra bakom i kurvor när man kan köra om?
  • Varför mata katten när man kan låta den svälta?
Nu börjar älsklingen bli otålig här där vi sitter vid pool-kanten, så det är väl bäst att vi går till rummet solkrämar oss o ger oss ut på nya äventyr! :)

GREKLAND

Nu sitter vi vid poolen på hotellet och göttar oss. Trådlöst internet, en himla smidig grej egentligen. :P Har solat och badat ätit en god frukostbuffé och vandrat genom staden ett par gånger. :)
I morse va vi riktiga turister och gick upp och tittade på en stor marmorbåge i utkanten av naxos stad som uppenbarligen står kvar där som en rest av ett bygge som aldrig blir färdigt. Är det inte rolig vad man sätter värde på såhär efterår? Hahaha!!
Imorn morgon efter frukost blir det att packa matsäck, badkläder och kamera o sen ger vi oss ut på egna äventyr och hittar förhoppningsvis lite mysiga byar eller mindre stränder. Ska bli så kul!
O vårt hotell är också fint. Vi har egen veranda och allt är typsikt grekiskt med valv o vita byggnader med blå  dörrar fina trädgårdar o stenläggning o så. Underbart!!
Bjuder på ett par små bilder här. Vårt pool-område på hotellet samt ett par utsiktsbilder dels på marmorbågen och även Naxos stad eller Chora som de också vill kalla det ibland. :)
Nu ska jag bada igen. Puss på er!


RSS 2.0