Hörde just på nyheterna att någon var a...

Hörde just på nyheterna att någon var anklagad för "grovt vållande till annans död". Vad menar de egentligen? Död som död!! Får man mildare straff om man dödar någon snällt? KAN man döda någon snällt? "ja, han mördade ju förvisso den där killen, men han var ju så ömsint när han ströp honom. Inte kan vi väl bura in honom?" Ibland undrar jag hur världen (eller iaf rättssystemet) är funtate.


Kommentarer
Postat av: Lova

menar du verkligen det? det handlar ju bara om vilka intentioner man har. i just detta fallet antar jag att det handlar om en knuff och ett fall som resulterade med död, då tycker jag grovt vållande är en rimlig beskrivning..

2010-04-06 @ 22:41:37
Postat av: Sanna

Men om det är av olycksfall så kallas det väl dråp? Alla fall jag har hört om "vållande till annans död" har helt enkelt varit våldshandlingar som har lett till död=mord. Skitsamma om man "bara" tänkte misshandla personen, den är lika död för det.

2010-04-07 @ 10:20:18
Postat av: Frida

Grovt vållande har ett högre straffvärde och gärningsmannen kan dömas hårdare än om det hade varit av normalgraden. Det handlar om hur gärningsmannen utfört gärningen som ledde till döden, hur ex hänsynslös den är, eller likgiltighet osv. blev du klokare nu? ;)

2010-04-07 @ 18:29:07
Postat av: Sanna

Men personen är fortfarande död o människan har ju mördat någon. Hur kan man mörda någon på ett sämre eller bättre sätt? :P Jag fattar inte!!!!

2010-04-07 @ 20:07:19
URL: http://minxx.blogg.se/
Postat av: Frida

Det har ju inget att göra med att mörda någon på ett bättre eller sämre sätt, självklart är personen lika död, fast tillvägagångsättet spelar roll för straffet. därför kan det bli grovt brott. Take care:)

2010-04-08 @ 13:15:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0