Sweden Rock 2011

Wiiieee!! OZZY ÄR KUNG!!!!

Var bara tvungen att få det klargjort innan jag börjar själva inlägget. Haha! Glad som ett barn va han på spelningen, och även att han stapplade fram, hade farfarsbyxor på sig och sluddrade i mellansnacket så var det den första spelningen på länge som fick mig att vilja hoppa, tjuta o headbanga. UUUUUUUUNDERBART!! Det bästa var när han sprang iväg med en slang o sprutade ner publiken längst fram med skum, för att sedan ge sig på kameramännen och till sist ge sig på jakt efter de stackars scenarbetarna som försökte städa upp efter honom. Hahaha!!! En stackars kille blev fast långt ut på "catwalken" (en lång gång som går ut från scenen liksom, så att artisterna kan röra sig mer) och vart han än försökte ta sig förbi så va Ozzy där med slangen o blockerade hans väg. Man måste ju bara älska det!!



Egentligen kom vi hem på söndag morgon/natt, men vi har varit ganska trötta o haft en del att göra, därav mitt något sena inlägg. :)

Och ÄNTLIGEN fick vi ett Sweden Rock med riktigt SRF-väder, och det på deras 20-års jubileum o allt. Bara en dag med mulet väder och sen passade vädergudarna på att va schyssta o låta regnet komma sent på natten. Lovelovelove!!

Förutm Ozzys spelning, samt ett par andra, så var en av höjdpunkterna detta året att terrorisera Street Church. Vi hoppas dom dör. Detta året sköt vi Twirlys med antireligiösa meddelanden till dem, samt stal deras Gudstjänst-skylt. (eller ja, vår dampiga skåne-vän stal den, vi uppmuntrade honom bara lite. :P) Det finns få saker som förstör festivalstämning så effektivt som en skylt som säger "Är du trött på livet?" o så några kristna as runt den som försöker omvända folk. Tvi!!

Kort sagt va årets festival hur som helst underbar, lagom mkt sol, lagom mkt bra band och massa skratt o roliga stunder i campet.

Jag orkar liksom inte ta festivalen dag för dag, tänkte dela med mig av lite insikter och funderingar över festivaler och festivalfenomen generellt istället. Nu har jag ju trots allt fått mig lite erfarenhet. :P

Bra eller inte?


  1. Toalett VS Bajamaja. Tro det eller ej, det finns för och nackdelar med båda två. Självklart är det underbart att va på en så lyxig festival som SRF som har riktiga toaletter och slippa halvstå ovanför ett bajsberg varje gång du ska på toa i en vecka, MEN det finns ett begränsat antal toaletter och bättre toaletter =längre toabesök= längre toakö. Inget som man älskar när man har druckit 5 öl o håller på att kissa ner sig. En extra rolig grej med just Sweden Rock-toaletterna är att de använder bättre begagnade toalettstolar så helt plötsligt när man sitter där så hör man från båset intill "YES!! Jag fick den röda toan!!" Haha... Finns även mörkblå, ljusblå, grön, orange, ljusrosa och en beige med mässingsknopp.
  2. Regn VS sol. Självklart vinner solskenet!! MEN det finns positiva saker med regn också. Trycker man ihop drygt 30 000 människor på några fält i Blekinge o solen lyser konstant så blir det torrt. VÄLDIGT torrt. Vilket betyder att när alla dessa 60 000 fötter rör sig så lever man i en ökenstorm. Regn lugnar det. Om regnet dessutom bestämmer sig för att komma på natten så är det grejt! Det medför också att natten blir lugnare=mer sömn åt gamla stadgade tråkmånsar som mig själv. :P Haha!
  3. Öl VS Sprit. Ja, öl är ju lite av en klassiker på festival. Man sitter i solen med en öl i näven o bara njuter. Det är lätt att konrollera sig alkoholisering och man blir sällan allt för glad i knoppen om man dricker i lagom takt. Sprit däremot har fördelen att den kan drickas med groggvirke som inte är kolsyrat=den blir inte avslagen. Inte heller blir den lika äcklig om den blir varm. Dock är det lätt att överdosera. Man måste planera när man dricker på festival. Börjar du dricka kl 11 på dagen varje dag o ska fortsätta festa i en hel vecka, och ÄNDÅ försöker hålla samma tempo som man gör på en förfest... Ja, då är man en rookie. Det funkar inte så. Du kommer antagligen däcka i ett tält och missa ditt favoritband. Tough luck.
  4. Många band att se VS färre band att se. Det är ju ganska självskrivet att man vill se bra band på en festival. Men är man som oss, och de flesta andra, så är det liiiite jobbigt om det spelar för många bra band på en festival. En stor del av festivalkänslan kommer ju av att sitta på campingen med polare o döda tid med dåliga skämt o alkohol.
Tips

  1. Ha alltid med ett partytält. Regn eller sol, det är VÄRT pengarna. (Och sätt inte upp hela tältet innan du försöker dra på själva presenningen, om du inte vill ha oss skrikandes "ROOOOOOKIIIEEEE" efter dig. :P Va smart.).
  2. Ta ALDRIG sönder någons partytält. Det är heligt. Du kommer dö.
  3. Ät inte upp sidor ur Metal-Bibeln om du har oturen att få en av Street Church. Daniel fick ont o magen i 3 dagar förra året efter att ha smakat på en sida.
  4. Om du vaknar kl halv sju- GÅ PÅ TOA. Två timmar senare är kön 200 meter längre.
  5. Lägg en peng på att ta en dusch, det är värt det.
  6. Om du tänker blir skitfull o ramla ihop i en hög- ta dig till ditt tält först. Visst kommer ordningsvakterna eller någon annan att hjälpa dig om du hamnar i mittgången, men inte förrän de har tagit en rolig bild på dig först. :P
  7. På tal om ordningsvakter- både de och poliserna är underbara. De tillåter allt så länge det inte är våldsamt mot någons vilja eller direkt emot någon av de få reglerna som finns. Lust att spänna fast kompisen i brassestolen o bära iväg honom? Kanske anordna en naken-limbo, kasta boll med polisen eller klättra upp i en lyktstolpe? Helt okej! Elda bara inte i gräset.
  8. Ta alltid med minst 50 meter silvertejp. Det är bra till ALLT.
  9. Bli kompis med Sheriffen. Han är the Boss.
  10. Glöm inte att alla mat-stånd tar överpriser. Har du med dig 300 spänn i matpengar så kommer du går hungrig efter max 3 dagar. Och tro mig, du vill INTE stå i kön till bankomaten!!
  11. Hälsa gärna på i andras camp, eller i vårt. Du är välkommen så länge du är glad o trevlig. Tänker du komma in aspackad (på ett dåligt sätt), ramla på våra saker, klaga på musiken eller skrika( mer eller mindre aggressivt) "ÄR DET NÅN JÄVLA FEST ELLER?!?!", alternativt tigga sprit så kommer folk bara tycka att du är jobbig och du kommer avlägsnas på ena eller andra sättet.
  12. Om du är på campingen tidigt så placera dig smart. Det ultimata stället är nära en gång (så du slipper snubbla in i djungeln av andras tält o tältsnören), så nära toaletten att du kan ha koll på kön, men tillräckligt lång bort för att slippa lukten, inte i närheten av någor plank eller staket ( det kommer garanterat bli ett piss-tillhåll) samt inte allt för långt från utgången.
  13. Och så det viktigaste- Ta alltid med regnkläder, paraply, underställ, tjocka tröjor, extra skor, vantar, halsdukar, mössa, gummibåt och flytväst. För gör du det inte så är det dig jag skyller på om det blir dåligt väder. Men har du tur slipper du använda nåt av det o kan åka hem ännu lyckligare! :D
Nu orkar jag faktikst inte mer. Ut i solen med mig! Wiiieee!!

Kommentarer
Postat av: Jessica

Underbart!! :) Puss

2011-06-13 @ 21:38:10
URL: http://himlagrisen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0